Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Karácsonyi adománygyűjtés

Tárjátok ki szívetek! - A Karitász karácsonyi adománygyűjtési akciója

Karácsony közeledtével izgalommal teli várakozással készülünk az ünnepre. A szeretteink körében eltöltött napok, az otthon melege és az együtt megélt szép pillanatok teszik teljessé az ünnepet. Sokak számára azonban a karácsony csak egy hétköznap marad, küzdelem a hideg, az éhség, a kitaszítottság ellen.

A Katolikus Karitász egész évben segíti a nehézségekkel küzdő családokat, idős, beteg embereket. Az ünnep közeledtével országszerte élelmiszert, meleg ruhát, cipőt takarókat gyűjtenek a karitászcsoportok.

Az elmúlt hetekben 280 kályhát osztottunk ki, hogy a hideg elleni védekezésben segítsük a fűtés nélkül élőket. A Kárpátalján élők számára a tél csak fokozta a mindennapi küzdelmeket. A Karitász havi rendszerességgel támogat 500 családot. Karácsonyra több száz családnak szeretnénk ajándékcsomagot összeállítani.

A segélyszervezet várja az adományokat, hogy minél több rászoruló családnak legyen karácsonya!

Idén is több módon lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez.

A Karitász adományvonalán, a 1356-os számon hívásonként 500 forinttal lehet támogatni a szervezet rászorulókért végzett munkáját! Az adományvonal mellett bankszámlaszámra is lehet adományozni. Minden egyházmegyei Karitász központban le lehet adni jó állapotban lévő, használt játékokat, mesekönyveket, élelmiszereket, édességeket, amelyekből több mint 10 000 gyermek számára készítünk karácsonyi meglepetés csomagot, s ezeket ünnepi műsor keretében kapják meg a rászoruló gyermekek.

December 6-án indul az Egymillió csillag a szegényekért akció, amely keretében országszerte gyúlnak majd fel a szeretet fényei, az önkéntesek gyertyákkal hívják fel a társadalom figyelmét a köztünk élő szegényekre. A programok, gyertyagyújtások során adományokat fogad a Karitász. A segélyszervezet december 11. és 17. között adománypontot működtet a Vörösmarty téri adventi vásáron is.

A gyűjtésekbe bárki bekapcsolódhat, akár anyagi, akár tárgyi támogatásokkal.

Az egyházmegyei központok elérhetőségét megtalálja honlapunkon itt.

Bankszámlaszámunk:

Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

Adományvonal: 1356

Segítsen, hogy másoknak is legyen karácsonya!

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008