Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Ennyi ajándékot még sose kaptam!

A Tárjátok ki a szíveteket! akcióban 2017. december 21-én 150 rászoruló család kapott karácsonyi ajándékot a Pétervásárai Szent Márton Plébániai Karitászcsoport jóvoltából.

A pétervásárai templom már ünnepi díszben fogadta a családokat, akiket a karitászcsoport hívott meg közös ünneplésre és ajándékozásra. A szentmisén a karácsonyi örömről és az emberek jóságáról elmélkedett Ft. Fehér Róbert plébános atya, aki kiemelte, hogy a jóságot Istentől tanultuk. „Adjunk hálát azokért, akik másokért fáradoznak, akik az adománygyűjtéskor fagyoskodtak a hidegben az áruházak előtt, és azokért akik megnyitották a szívüket és a pénztárcájukat, hogy a szegényeknek is szép karácsonya lehessen!"

            

A szentmisét követően a családok névre szóló ajándékot kaptak, amelyet a karitász csoport állított össze, hiszen ők ismerik a családok helyzetét. Ajándékként tartós élelmiszert, téli ruhát, édességet és játékokkal megtöltött, szépen becsomagolt karácsonyi ajándékcsomagokat vihettek otthonukba a családok. Az egyik felnőtt a csomagokat magához ölelve, gyermeki örömmel mondta: „Ennyi ajándékot még sose kaptam!"

                  

Köszönet és hála mindenkinek, aki kitárta a szívét és örömet ajándékozott az adományával azoknak, akik számára az öröm – az élet a nélkülözés keresztje miatt – ritka vendég.

Egri Főegyházmegye

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008