Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

190 tonna tartós szeretet

Ismét rekord mennyiségű tartós élelmiszer gyűlt össze az egyhetes gyűjtés során! A 190 tonna élelmiszerből országszerte 26 ezer családnak állítottak össze ajándékcsomagot a Karitász önkéntesek!

A Karitász nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtő akciója, minden elképzelést felülmúlt 2017-ben. Spányi Antal püspök, a Karitász elnöke, a székesfehérvári adományátadón köszönte meg az Országos Központ, az egyházmegyei központok és a plébániai karitászcsoportok munkáját. Köszönetét fejezte ki a nagyszámú adományozónak, hogy meghallották a felhívást és nagylelkűen reagáltak felajánlásaikkal.

Az országos templomi élelmiszergyűjtés eredményeképpen idén rekordot döntve több mint 190 tonna élelmiszer gyűlt össze a plébániákon. Ebből mintegy 26 ezer családnak állítanak össze az önkéntesek csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatak a családoknak, egyedülálló rászorulóknak.

A székesfehérvári egyházmegyében 23 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a hívek, amellyel nélkülöző embertársaikon, majd 3 ezer családon segítenek. Az osztások folyamatosan zajlanak, hogy még húsvét előtt megkapják a segítséget a családok.

A püspök az adományok átvételére érkező mintegy 100 családnak elmondta: ezek a templomokban összegyűjtött adományok a felebaráti szeretet olyan megnyilvánulásai, amelyek nem csak a testnek jelentenek táplálékot, hanem a léleknek is. Isten gondviselő szeretetének üzenetét hordozzák. Majd a főpásztor átadta a székesfehérvári Magyarok Nagyasszonya Karitászcsoport által összeállított, mintegy 8 kg-os csomagokat, amelyekbe az alap élelmiszereket és néhány gyerekeknek szóló ajándékot is elhelyeztek az önkéntesek.

Spányi Antal püspök áldott húsvéti ünnepeket kívánt a megjelenteknek, és Isten áldását kérte a vetőmagokra, hogy a kertekben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be, a megművelt keretekben teremjen meg minden szükséges a családoknak. Végül felhívta a figyelmet arra, hogy a karitász adományvonala továbbra is él. A 1356-os adományvonal hívásával – hívásonként 500,- forint támogatást jelent a rászorulóknak.

Berta Kata

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008