Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

3000 öngondoskodó család a Karitásszal

A tavasz elején több mint 2000 családot ajándékoz meg vetőmagokkal a Katolikus Karitász országos központja, összesen 6,2 millió forint értékben. Emellett a Karitász egyházmegyei központjai saját forrásukból is kiegészítik a programot, így további 1000 család tud bekapcsolódni.

Április 5-én, szerdán délelőtt Mádl Dalma asszony, a Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor, a szervezet igazgatója adta át több családnak a vetőmagot a bajóti régióban Táton, Nyergesújfalun és Bajóton.

Az Öngondoskodó háztartások program során az országos központ támogatásával biztosított vetőmagcsomagokban összesen 15 féle zöldségmag található. A csomagok tartalma: sárgarépa, zöldborsó, több fajta bab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla és petrezselyem. A csomagok mellé egy csomag virágmagot is kapnak ajándékba a családok.

Több egyházmegyében palántákat és vetőburgonyát is kapnak majd azok a családok, akik kertjeiket folyamatosan művelik, gondozzák.

A Karitász fontosnak tartja, hogy a program során szakmai segítséget is biztosítson a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be. Országszerte segítik szakemberek a kertek művelését, s emellett szükség szerint eszközök beszerzésével is segíti a Karitász a családokat.

A program célja, hogy a családok – főként munkanélküli szülők esetében – a kapott vetőmaggal, kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket.

                

További képek a galériában!


A program az EMMI támogatásával valósul meg.

Katolikus Karitász

Képek: Csapó Viktória

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008