Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Élő adásban érkeztek a pelenkák

Fél évre elegendő pelenkával lepték meg élő adásban a családokat – a dm 6500 csomag pelenkát oszt szét rászorulók között a Karitásszal együttműködve.

A dm Együtt a babákért programja 2017-ben is 260 család számára biztosított fél évre elegendő pelenkát 20 millió forint értékben, az első támogatottakra egy különleges meglepetés is várt január végén: a pelenkákat a Music FM délutáni road-showjának csapata vitte házhoz. Összesen 6500 doboz pelenkával segít a dm és a Katolikus Karitász.

A pelenkák átadása az idei évben nem mindennapi módon kezdődött el január közepén: öt családnak a Music FM stábja szállította házhoz a pelenkákat, s élő adásban adták át a támogatást. A rádióhallgatók így részesei lehettek két budapesti, egy székesfehérvári, egy pomázi és egy nagymarosi család örömének. A rádiós csapat sok mindent szállított már házhoz, de pelenkát még nem, ráadásul ekkora mennyiségben: 25 mega pack csomag jó időre fedezi egy-egy kicsi szükségletét, a családok meghatottan fogadták az adományt.

Egy kisbaba érkezése mindig nagy öröm, és egyben nagy kihívás is, ha az élet átírja a terveket, és váratlan akadályokat gördít a szülők elé: több kisbaba érkezik egyszerre, vagy betegség miatt kiesik a családfő a munkából. Ilyenkor a pelenka megvásárlása még nagyobb terhet ró a családra, s jól jöhet egy kis külső segítség. A dm a hasonló helyzetekre is gondolva álmodta meg az Együtt a babákért programot, s támogat 260 családot fél évre elegendő pelenkával. A program 2010-ben indult. Az első kis pelenkahasználók azóta már iskolába járnak.

Egy budapesti ötgyermekes családot Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere, valamint Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója is meglátogatta a rádiós roadshow keretében. Ebben a családban váratlanul hármas ikrek érkeztek, így jókor jött a támogatás.

„A dm programja hatodik éve jelent segítséget a családoknak, a pelenkavásárláson megspórolt összeget életminőségük javítására fordíthatják. Programunkkal a közvetlen segítség mellett szeretnénk a nyilvánosság figyelmét felhívni arra, hogy vegyük észre, ha a környezetünkben segítségre szorul valaki – fűzte hozzá Kanyó Roland.

A rászoruló családok kiválasztásában a dm partnere a Katolikus Karitász, az összesen 6500 doboz pelenka átadásában a Katolikus Karitász megyei szervezetei vállalnak szerepet, ők egész évben kapcsolatban vannak a nehéz körülmények között élőkkel, így pontosan tudják, hol van szükség a segítségre.

A dm a boltba betérőket is igyekszik bevonni a programba, a törzsvásárlók pontadományozással támogathatták a kezdeményezést.

A rádiós road-show egyik állomásáról videó beszámoló is készült:

 

* * *

A dm-drogerie markt-ról röviden

A dm-drogerie markt Magyarországon jelentős szereplő a drogéria kiskereskedelem piacán, polcain több mint 13.000 terméket kínál a szépségápolás és az egészségmegőrzés témakörében. Folyamatosan szem előtt tartva vásárlói változó igényeit, széles kínálatot tart fenn bio-élelmiszerekből és natúr kozmetikumokból.

A vállalatot Götz Werner, elismert drogista és Günter Lehmann üzletember alapította Németországban. Az első dm üzlet 1973-ban nyitotta meg kapuit Karlsruhe városában. A kezdeti sikerek után 1976-ban Günter Bauer osztrák üzletember bevonásával Ausztriában, Linz városában is megnyílt az első dm, ezzel nemzetközivé téve a láncolatot. A cég tulajdonosai a 90-es években elérkezettnek látták az időt, hogy további országokat is "meghódítsanak", amelynek kapcsán 1993-ban vette kezdetét a dm történet Magyarországon is. A dm jelenleg 256 üzletével teljes országos lefedettséget biztosít a drogéria kiskereskedelem piacán.

Az alapítók a mai napig aktív üzletemberként segítik a cég fejlődését, több ezer ember számára lehetővé téve a „Hier bin ich Mensch, hier kauf ich ein” avagy „Itt vagyok önmagam, itt vásárolok” szlogennel történő azonosulást.

Forrás: dm 

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008