Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Karitász ruharaktár nyílt Csepelen

Vízkereszti házi-áldással szentelték meg a közelmúltban jótékony céllal nyílt Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász ruharaktárt a Kossuth Lajos utcában február 3-án. A 130 négyzetméteres helyiségben a rászorulók főként használt ruhákat, bútorokat, háztartási kisgépeket és egyéb hasznos tárgyakat vehetnek át pénteki munkanapokon.

Vízkereszti házi-áldással szentelték meg a közelmúltban jótékony céllal nyílt Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász ruharaktárt a Kossuth Lajos utcában február 3-án. A 130 négyzetméteres helyiségben a rászorulók főként használt ruhákat, bútorokat, háztartási kisgépeket és egyéb hasznos tárgyakat vehetnek át pénteki munkanapokon.

A ruharaktár helyiségszentelőjén György atya az evangéliumból a három királyok történetét olvasta fel, majd áldó imát mondott és szentelt vízzel meghintette a már adakozásból összegyűlt ruhákkal és bútorokkal teli részlegeket.

A plébánia karitász csoport nevében Kunszt Marietta vezető szólt a megjelentekhez. Elsőként köszönetet mondott Borbély Lénárd polgármesternek, mivel az önkormányzat tavaly bocsátotta rendelkezésre az egyházközségnek a helyiség használatát. Továbbá megköszönte Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő, civil tanácsnok segítségét, hogy mostantól rendezett és méltó körülmények között szolgálhatják a csepeli lakosokat, rászorulókat.

Ahogy a csoportvezető beszédében fogalmazott: ünnep ez mindnyájunknak, hogy a kerület vezetése is megerősíti a szeretetszolgálatunkat, ezt az irányt, fontos a rászorulókat segíteni.

Kunszt Marietta tájékoztatott arról: jelenleg hét önkéntes szolgálatos segíti a példaértékű munkát, időnként egy karitász tag végzi az előkészítés folyamatát. A ruharaktárban részt vevő szolgálatosok még: nyugdíjas pedagógus, kertészmérnök, adóügyekben jártas munkatárs, könyvelő, köztisztviselő, és médiában dolgozó munkatárs.

A csoportvezető a Csepel.hu kérdésére elmondta: nem lomtalanítási lerakat lesz a raktár, nem cél, hogy sokáig itt maradjanak a felajánlott tárgyak, ruhadarabok, hanem minél hamarabb a nehéz szociális körülmények között élőknél a helyük.

Csepelen a karitász csoport már húsz éve támogatja a kerületben élőket. Eddig a plébánia udvarán osztották a ruhákat és a cipőket, azonban a sok látogató miatt a garázst kicsinek bizonyult, így költöztek a közelmúltban az önkormányzat által a nagyobb épületbe. A Karitász ruharaktárt a Csepeli Városgazda munkatársai tették rendbe.

A Karitász arra kéri Csepel jószívű adakozóit, hogy a ruhákat tisztán, a háztartási kisgépeket működőképesen és a bútorokat megkímélt állapotban juttassák el a raktárba.

A helyiségszentelőn a csepeli önkormányzat képviseletében részt vett Ábel Attila alpolgármester, Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő, civil tanácsnok, Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke, valamint Balogh Ernő önkormányzati képviselő, a Kisebbségekért, halmozottan hátrányos helyzetűekért és a hárosi fejlesztésekért felelős tanácsnok.

Karitász ruharaktár címe:
Kossuth Lajos u. 148. (bejárat a Zrínyi utca felől)
Nyitva tartás: minden pénteki munkanapon 10-11óra között.

Forrás: csepel.hu/Antal Zsuzsa
Fotó: Tóth Beáta

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008