Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Kórházmisszió Munkácson

12 darab inhaláló készüléket adott át a Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház pulmonológiai osztályának a Karitász.

A Katolikus Karitász kórházmissziójának keretében 12 darab inhaláló készüléket adott át a Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház pulmonológiai osztályának Écsy Gábor, a segélyszervezet igazgatója. Dr. Szerdenko Bogdán az osztály vezető főorvosa elmondta, az adományok nagyban segítik a gyermekek gyógyulását. A hordozható készülékek azt is lehetővé teszik, hogy a gyermekek a kórtermekben használhassák őket.

          

Écsy Gábor atya örömmel adta át az újabb adományokat, azzal a reménnyel, hogy a beteg gyermekek testi gyógyulását segítve, talán a szívük is jókedvre derül, ha a készülékeket ajándékozók szeretetére gondolnak majd.

          

A Katolikus Karitász 2016 óta rendszeresen támogatja beteg gyermekek kezelését és ellátását egyéni és intézményes formában is. Az ungvári, munkácsi és beregszászi kórházak számára több alkalommal biztosított támogatást különböző eszközök – infúzió adagoló, oxigén koncentrátor, gyógymedence –, gyógyszerek beszerzésével, valamint felújítási munkálatok – fürdőszoba, esőcsatorna javítás, betegszoba berendezés – biztosításával.

A Katolikus Karitász partnere a kórházmisszióban a kárpátaljai Kezünkben a Jövő Alapítvány. Az alapítvány fő tevékenysége árva gyermekek családba kerülésének segítése, nevelőszülők képzése. Az egyházakkal szoros együttműködésben dolgozó civil szervezet 2006 óta foglalkozik kórházmisszióval, ennek köszönhetően összefogta az egyházmegyében a beteglátogatásban már tevékeny önkénteseket.

Katolikus Karitász

Képek: Csapó Viktória

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008