Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Krízis munkában önkénteseink

Beköszöntöttek hazánkba a tél leghidegebb napjai. A Katolikus Karitász munkatársai és önkéntesei országszerte kiemelt figyelemmel kísérik a hajléktalanok mindennapjait, akik az utcán töltik a nappalok és éjszakák nagy részét, az időseket és betegeket, és azon családokat, akiknek gondot jelent lakásuk fűtése.

Munkatársaink és önkénteseink országszerte szervezik az akciókat, gyűjtéseket és osztásokat, hogy segítsék a hideg elleni védekezésben a rászorulókat.

Az Egri Főegyházmegyei Karitász napokkal ezelőtt megnyitotta krízis melegedőjét (Szvorényi út 61.), ahol – immáron 6. éve – meleg ételt, ruhát kapnak a hajléktalanok, valamint tisztálkodásra és pihenésre is lehetőséget biztosítanak. Ugyanitt működik a Karitászkonyha, ahol naponta 50 adag meleg ételt osztanak ki.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében az önkéntesek teaosztással, téli ruhával segítik az utcán élőket, valamint vállalják, hogy melegedőkbe, szállókba szállítják a hajléktalanokat.

A Váci Egyházmegyei Karitász is megnyitotta krízis szállóját, hogy a rendkívül hideg éjszakákon segítse az utcán élőket.

Több helyen osztanak egész télen meleg ételt, így biztosítva sokak számára legalább naponta egy étkezést. (Eger, Bp.)

Minden egyházmegyében gyűjtenek meleg ruhát – kesztyűt, sálat, sapkát – cipőt, takarókat, és tartós élelmiszert, amelyeket folyamatosan juttatnak el a rászorulókhoz. A Karitász irodák, az adományboltok és a plébániai csoportok egyaránt fogadják a ruha felajánlásokat az ország egész területén.

Országos akció keretében az idei télen már 350 háztartásba vittünk kályhát, és igény szerint tűzifát is, hogy legalább egy fűtött szoba legyen a lakásokban.

Több vidéki városban indul hetente teajárat, meleg teát, szendvicset osztanak hajléktalanoknak, rászorulóknak.

Aki csatlakozni szeretne, a 1356-os adományvonal hívásával, illetve
online adományozással is támogathatja a Karitász munkáját.

Segítsen, hogy segíthessünk!

 

Katolikus Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008