Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Láthatósági mellények Kárpátaljának

Háromezer láthatósági mellény segíti a családok biztonságát Kárpátalján.

A kárpátaljai magyar családok balesetmegelőzését segítő háromezer láthatósági mellényt adott át Soltész Miklós államtitkár, Hatala József nyugalmazott tábornok, a Balesetmegelőzési Tanács elnöke és Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója.

Az összefogásból vásárolt mellények célja, hogy segítsék megelőzni a közúti baleseteket. A rendőrségi statisztika szerint Kárpátalján a halálos közlekedési balesetek áldozatainak 25%-a gyalogos vagy kerékpáros. Ennek egyik oka, hogy a rosszul világított közutakon a világítás nélküli kerékpárral vagy gyalogosan közlekedőket sokszor nem lehet időben észrevenni. A láthatósági mellények fényvisszaverő csíkjai messziről is láthatóvá teszik majd viselőjüket, segítve ezzel a balesetek megelőzését. 

                                   

A Munkácsi Római Katolikus Püspökség hivatalában tartott átadási ünnepségen Soltész Miklós elmondta: Az a háromezer láthatósági mellény, ami közel két és félmillió forint támogatást jelent kárpátaljai családoknak, remélhetőleg, hogy sok-sok életet, sok-sok balesetet ment meg, illetve előz meg. És, hogyha ezzel egy kicsit tudunk segíteni, túl azon a sok-sok segítségen, ami az elmúlt években érkezett Kárpátaljára, akkor már ez is kapcsolódik ahhoz a célhoz, hogy a családokat erősítsük, a családokat egészségben, épségben megtartsuk.

A láthatósági mellényeket Majnek Antal munkácsi megyéspüspök vette át. Az 1500 felnőtt és 1500 gyermek mellényt a Karitász helyi szervezetein keresztül fogják szétosztani a környéken élőknek.

Katolikus Karitász

Képek: Csapó Viktória

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008