Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Megnyitotta kapuit a nardai karitász tábor

Idén is megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora a Vas megyei Nardán. A június 20-i megnyitón Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét. Az eseményen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára is.

Minden évben várva várt esemény a nardai karitásztábor, melynek idén is a volt plébániaépület és annak hatalmas kertje ad otthont. A Karitász munkatársai nyolc héten át több száz gyermeknek kínálnak tartalmas időtöltést, kikapcsolódást, felügyeletet.

„Fontos mindez a gyerekeknek, de a szülőknek is, hiszen míg ők a vakáció alatt dolgoznak, a gyerekeket is biztonságban tudhatják” – fogalmazott Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója. Hozzátette: huszonkét éve szerveznek minden évben táborokat, tizenkét éve találtak otthonra a Szombathelyhez közeli, főként horvátok által lakott község plébániájának kertjében.

Tuczainé Régvári Marietta elmondása szerint évről évre építették, csinosították a tábort; tavaly 20-28 millió forintot költöttek rá különböző adományokból és pályázati forrásokból, de augusztusban, az utolsó turnus végén egyetlen éjszaka alatt szinte földig rombolta a vihar. A szél ledöntötte és megrongálta a sátrakat; székek, asztalok, játékok törtek össze, sőt a kiszolgáló épületekben is komoly károk keletkeztek.

A karitászigazgató ismertette, hogy minden évben ezerkétszáz gyerek táborozhat Nardán; egyhetes turnusokban pihenhetnek, sportolhatnak, lovagolhatnak, íjászkodhatnak, de elviszik őket például a celldömölki Vulkán Fürdőbe is.

A megnyitón részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, aki arról tájékoztatott, hogy a viharban megrongálódott tábor újjáépítését 15 millió forinttal támogatta a kormányzat. Hozzáfűzte, hogy a Szombathelyi Egyházmegye táborait összesen 27 millió forinttal támogatták az elmúlt évben: ezzel több ezer gyermek nyaraltatásának költségeihez járultak hozzá.

A tábor újjáépült létesítményeit Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg, aki szentbeszédében arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy életüket Jézusra építsék. Mert akkor jöhet bármi, sikerül az akadályokat, nehézségeket legyőzni – mondta a főpásztor. Arra kérte a gyerekeket, hogy a táborban figyeljenek egymásra, de legyen idejük a csendre is, Istenre is. Emellett foglalkozzanak olyan dolgokkal is, amelyek kinyitják szívüket, szellemüket.

                                         

A tábor nyolc héten át, augusztus 12-ig várja a gyerekeket. Idén is érkeznek táborozók Heves megyéből, Pétervásáráról és a környező falvakból. A gyerekekre számos önkéntes felügyel, köztük kispapok is.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye; MTI

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008