Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Vetőmag és palánta több ezer családnak

Több mint 3000 család kapcsolódott be a Karitász Öngondoskodó háztartások - Vetőmag programjába országszerte.

A Katolikus Karitász idén is megszervezte Öngondoskodó háztartások – Vetőmag programját, amelynek keretében több mint 3000 család kapott vetőmagcsomagot. A mintegy 300 településen a családok 20 féle vetőmagot tartalmazó csomagot kaptak. A tavasszal elültetett magokból, egy család akár az egész éves zöldségkészletét is megtermelheti.

              

A Karitász országos központja 2600 családnak bizitosította a vetőmagokat, de emellett az egyházmegyei karitászközpontok további közel 1000 családot vontak be a programba saját forrásukból.

Az Egri Főegyházmegyei Karitász tavasz elején több mint 300 családnak osztott vetőmagot. Május 10-én 15.720 db paprika- és paradicsompalántát adott át 30 telepőlésen összesen 915 családnak. 

                             

A palánták átadásáról a Szent István Televízió is beszámolt:

 A 2012 óta tartó Vetőmag program célja, hogy a családok – főként munkanélküli szülők esetében – a kapott vetőmaggal, kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket. A program hatékonyságát is jelzi, hogy évről-évre egyre több család kapcsolódik be a programba, vállalva, hogy felássák és művelik kertjüket az év során.

                      

A Karitász fontosnak tartja, hogy a program során szakmai segítséget is biztosítson a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be. Országszerte segítik szakemberek a kertek művelését, s emellett az önkéntesek szükség szerint eszközöket is biztosítanak a családoknak.

Katolikus Karitász

Képek: Egri Főegyházmegyei Karitász 

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008