Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Vidám iskolakezdés Beregszászon

Iskolakezdési programja keretében a Karitász 120 diáknak adott át új iskolatáskát Kárpátalján.

            

Az iskolás gyermekek körében nagy a készülődés, hisz holnap megkezdődik az új tanév. Az első osztályba igyekvők izgatottan várják a nagy napot, amikor az ovis zsákjukat iskolatáskára cserélhetik. A tanévkezdés azonban sok családnak komoly anyagi megterhelést jelent. A táska, taneszközök, sportfelszerelés, technika doboz beszerzése nagy kiadással jár.

A Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés akciója keretében több módon is támogatja az iskolás gyermekeket. Ennek keretében az idei évben 5000 gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani országszerte. A segélyszervezet a határon túli Karitász szervezetekkel együttműködve Kárpátaljára is vitt iskolakezdési támogatást: 120 kisdiák kapott új iskolatáskát.

Augusztus 30-án Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója 50 kisdiáknak adta át Beregszászon a táskákat. Gábor atya a gyerekeknek elmondta: ezeket a táskákat abból az adományból vette számukra a Karitász, amely az 1356-os adományvonalon meghirdetett gyűjtésből, sok nagylelkű ember támogatásából folyt be. A csillogó szemű, izgatott gyerekek maguk választhattak a táskákból, így mindenki boldogan vette hátára.

Écsy Gábor így bocsájtotta útjukra a gyermekeket: „Ezek különleges táskák, de tudni kell, hogy ha rossz jegy kerül bele, nagyon nehézzé válik! Törekedjetek arra, hogy sok-sok piros pont, 5-ös és dicsérettel teljen a táska, így mindig könnyű marad számotokra!” A gyermekek egy énekkel köszönték meg az ajándékokat.

A megmaradt mintegy 70 db táskát a perecsényi Karitász vezetője, Kalinowski Dmitrij vette át az ungvári járásban élő iskolások számára.

* * *

A Karitász az idei iskolakezdésre 20 millió forint értékben 4000 gyermeket támogat utalványokkal. A Karitász egyházmegyei központjai emellett több mint 10 millió forint értékben nyújtanak iskolakezdési támogatást iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, és egyéb eszközöket tartalmazó tanszerek formájában. A helyi Karitász szervezetek önkéntesei országszerte közel 800 településen látogatják meg a legrászorultabb családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Emellett több családnak a megfelelő ruházat beszerzése is gondot jelent, ilyen esetekben is igyekeznek segíteni az önkéntesek.

Katolikus Karitász

Képek: Csapó Viktória

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008