Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

„Tartós szeretet” a családoknak

Mintegy 186 tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet adománygyűjtő akció során.

Március 6. és 13. között rendezték meg hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. Az idei évtől a gyűjtés nem csupán a templomokban került meghirdetésre, hanem – kilépve a szoros értelembe vett templomi formából – országszerte 16 gyűjtőponton várta a nagylelkű felajánlásokat. Budapesten például a Szent István-bazilika mellett egy héten át minden nap le lehetett adni az adományokat egy kis teherautóba. Ezzel lehetővé vált, hogy ne csupán a szentmisére érkezők kapcsolódjanak be, hanem azok is, akik a templomon kívül keresték a segítési lehetőséget.

                                    

Csomagok átadása a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitásznál

A beérkezett adományokból a Karitász csoportok készítettek ajándékcsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttattak a rászorulók számára. Az idei nagyböjti akció során ismét rekord mennyiségű adomány gyűlt össze! A mintegy 186 tonna élelmiszerből országosan több mint 25 ezer család részesül még az ünnep előtt.

Csomagok átadása Budapesten. Fotó: Józsefvárosi Újság

Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándék kártyákat is készítenek mellé az önkéntesek.

Hálásan köszönjük a sok felajánlást!

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008