Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

180 tonna szeretet!

Több mint 180 tonna élelmiszer gyűlt össze a templomokban nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtési akció során! Köszönjük!

Húsvét előtt ismét meghirdették a templomokban a tartósélelmiszer-gyűjtést, amelynek eredményéből a Karitász csoportok készítettek húsvéti ajándékcsomagokat a rászorulók számára. Az idei nagyböjti akció során ismét rekord mennyiségű adomány gyűlt össze! A több mint 180 tonna élelmiszerből országosan több mint 22 ezer család részesül még az ünnep előtt.

A gyűjtés során a templomokba érkező adományokat a plébániák karitász önkéntesei válogatják szét és állítanak össze csomagokat a plébánia területén nehéz helyzetben élőknek.

A megmaradó adományok sem vesznek kárba, ezeket az egyházmegyei karitászközpontok osztják szét hajléktalanoknak és rászoruló családoknak.

Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándék kártyákat is készítenek mellé az önkéntesek.

 

 

Hálásan köszönjük minden adományozó nagylelkű segítségét, akiknek köszönhetően évről-évre többeknek segíthetünk ünneppé tenni a húsvétot!

Katolikus Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008