Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Adománygyűjtés indul Kárpátalja megsegítésére

Kárpátaljai plébániák, gyülekezetek és parókiák támogatására indítanak gyűjtést a karitatív szervezetek, hogy az ott élő közösségeknek a téli időszakban segítséget nyújthassanak - jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára október 8-án.

Az akcióban részt vesz a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt.

Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy a magyar emberek az évek során már bizonyították szolgálatkészségüket és az elesett emberek iránti odafigyelésüket akár az árvíz, akár a vörösiszap-katasztrófa idején, most pedig egy olyan határon túli magyar közösség van bajban, amelyet Magyarországról is segíteni kell.

Bölcskei Gusztáv református püspök elmondta: már augusztusban felmerült, hogy a tél komoly fűtési nehézségeket fog okozni Kárpátalján, így felmérések készültek a szükségletekről. Több településen már jelezték, hogy várhatóan 2 hónapos szénszünet lesz az iskolákban. Az összegyűlt adományokból elsősorban fűthető közösségi tereket alakítanak ki, ahová nappal vagy akár éjszaka is betérhetnek melegedni a rászorulók.

Spányi Antal püspök, a Karitász elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak tudomásul venni kell a körülöttünk történő dolgokat, hanem felelősségünk, hogy segítsünk is, ahol tudunk. Hangsúlyozta: nem csupán egyházakat szeretnénk segíteni, hanem minden rászorulót, amennyire erre lehetőség nyílik.

1356-os adományvonalunk tárcsázásával

hívásonként 500 forinttal járulhatnak hozzá az akcióhoz!

Pénzadományát az alábbi számlaszámon is várjuk:

Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00800007

A közlemény rovatba kérjük beírni: „Kárpátalja”.

Kérjük, segítsék a kárpátaljai közösségeket a téli hideg elleni védekezésben!

Köszönjük!

 


Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008