Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

De nehéz...

A címet olvasva többen énekelve folytatnánk is, hogy az "iskolatáska". De nem csak iskola első napjait nehéz megkezdeni a diákok számára, s nem csak a gyermekek vállát nyomja teher, hanem a szülőkét is. Ehhez nyújt segítséget a Karitász most zajló programja.

A címet olvasva többen énekelve folytatnánk is, hogy az "iskolatáska". De nem csak iskola első napjait nehéz megkezdeni a diákok számára, s nem csak a gyermekek vállát nyomja teher, hanem a szülőkét is. Több mint 1,3 millió diák indult iskolába, és országszerte számos család számára a tanévkezdés komoly anyagi megterhelést jelent. Ehhez nyújt segítséget a Karitász most zajló programja. 

Hány színes ceruza kerüljön a tolltartóba? Mi kell a tornazsákba? Mennyibe kerül az iskolatáska, vagy a tempera? A kérdéseket sorolhatnánk vég nélkül, ami ilyenkor foglalkoztatja a családokat. De a legnagyobb kérdés, hogy a szerény anyagi lehetőségek között élő családok, miből tudják mindezeket finanszírozni. 

Felismerve ezt a nehézséget a Karitász minden évben kiemelt figyelmet szentel az iskolakezdésre, különösen azokra a családokra, amelyek számára nehézséget jelent gyermekeik alapfelszerelésének beszerzése. Évről évre segíti szervezetünk országszerte a rászoruló családokat utalványokkal, illetve tárgyi adományokkal egyaránt.

Az idei évben a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász saját forrásból 900.000,- forint, az országos Karitász jóvoltából további 960.000,- forint értékben segíti a családokat, Veszprém megyében összesen 24 településen. A Karitász országszerte közel 15 millió forinttal támogatja az iskolás gyermekeket, összesen mintegy 3000 diák részesül támogatásban, amelyet utalvány formájában kapnak meg a családok.

Emellett a Karitász egyházmegyei központjai tanszereket, (tolltartó, ceruza), kötelező szépirodalmi műveket egyaránt adományoznak a rászorulóknak. Több településen a Karitász valamilyen rendezvény formájában adja át a támogatást a családoknak.

A Karitász egyik hitvallása, hogy az önkéntesek az adományokkal együtt a személyes szeretetüket is odaajándékozzák, aminek az egyik formája az együtt töltött idő, például egy szeretetvendégség. Ilyen ˜„Tanévkezdő vendégséget” szervezett Csóton augusztus 27-én a helyi Karitász csoport és a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász. A programon 20 iskolás gyermek és szüleik vettek részt, ahol egy kedves zenés műsor és egy néhány perces kisfilm után, a helyi karitász önkéntesek süteménnyel, üdítővel vendégelték meg őket. Lehetőség volt ingyenes ruhabörze keretében ruhát válogatni, és a gyerekek egy játékos iskolai feladatban is részt vehettek, amelynek végén - ahogy az iskolában is -, itt is jutalmat kapott a legügyesebb.

A jó hangulatban eltöltött vendégség során pedig a Karitász tagjai átadták az iskolai eszközökre fordítható utalványokat és a tanszereket a családok részére. Augusztus végén és szeptember elején további településeken juttattuk el személyes szeretetünket a rászorulók felé, bízva abban, hogy a segítség mellett ez a szeretet az Ő szívükben is utat talál és örömet okoz. A családok nevében is köszönjük mindenkinek, aki szeretetével, idejével, munkájával hozzájárult ahhoz, hogy egy kicsit könnyebb legyen az iskolatáska!

Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

 

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008