Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Felgyulladt a szeretet fénye Veszprémben is

A Katolikus Karitász országos szolidaritási akciója december 7-én vette kezdetét. A Veszprémi Főegyházmegyében ezen a napon a Szent Mihály-bazilikában nyitották meg a rendezvényt.

A téren a résztvevők közösen szív alakot formáltak mécsesekből szimbolizálva a szeretet lángját. A gyertyagyújtást adventi koncert követte a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság előadásában. A Szaléziánum épületében lehetőség volt a Karitásszal közösen karácsonyi ajándékot készíteni és szaloncukrokat csomagolni a rászoruló családok számára.

 

A Karitász önkéntesei december 7. és 14. között számos templomban a szentmisék után és egyes települések főterein, karácsonyi vásárában is megjelentek és gyertyákat adtak az érdeklődőknek, hogy ők is meggyújtsák a szeretet fényét. A főegyházmegyénkben 3000 gyertyát adnak a Karitász önkéntesei az érdeklődőknek, akik a közös gyertyagyújtások után „Egymillió csillag a szegényekért" logóval ellátott gyertyákat vihetnek haza, hogy karácsonykor a családdal közösen meggyújtsák majd azt a nélkülözőkre is gondolva.

December 14-én 16 órakor Pápán a Fő téren közös gyertyagyújtással zárul az egyházmegyénk területén az egyhetes program.

A szentmisék után több templom előtt lehetőség lesz gyertyát kérni a karitász önkénteseitől és így csatlakozni a programhoz.

Vegyen részt Ön is a Karitász akciójában és gyújtsa meg személyes csillagát

a szegényekért és betegekért!

További képek a galériában!

Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008