Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Ifjúsági Közösségi Szolgálat a veszprémi Karitásznál

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász a most véget ért tanévben már három gimnáziummal kötött együttműködési megállapodást a diákok közösségi szolgálatba való bevonására.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50 óra közösségi szolgálat teljesítéséhez köti az érettségi bizonyítvány kiadást minden magyar tanulónak. Ez már érinti a 2012-2013-as tanévben végző kilencedikes (ötosztályos gimnázium esetén tizedikes) diákokat is, akik a középiskola 9. 10. 11. (esetenként 12.) osztályában fogják teljesíteni ezt. A diákok önként választhatják ki, hogy milyen fogadó helyszínen szeretnék letölteni az 50 órát. A program valamely közösség javát, környezetét, valakinek a segítését, az önkéntes tevékenység kultúráját szolgálja.

Az Ifjúsági Közösségi Szolgálat gondolatába jól illeszkedik a Katolikus Karitász rászorulókért végzett karitatív tevékenysége. Számos egyházmegyében elindult már a diákok szolgálata a Karitásznál. A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász a most végződő tanévben már három gimnáziummal kötött együttműködési megállapodást és kezdte meg a tevékenységet. A program keretében nem feltétlenül csak a vallásos tanulók érdeklődése mutatkozott meg. A 2012-2013-as tanévben közel száz diák vett részt a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász tevékenységében rendezvényeken, segélyakciókon segítve a rászorulókét végzett munkát.

A tanév során utolsó alkalommal június 24-én a veszprémi Padányi Bíró Márton Római Katolikus Iskola 8 gimnazistája az EU Élelmiszersegély-programban vett részt az élelmiszerek érkezésénél a pakolásban.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008