Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Iskolakezdés Pápán a Karitásszal

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász Pápán, a Szent István Római Katolikus Iskolában augusztus 27-én, a tanévkezdést segítendő támogatást osztott szét rászoruló családoknak Erzsébet utalvány formájában.

Szíjártó László esperes, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Mail József pápai plébános, az Érsekség gazdasági helynöke, az iskola lelki igazgatója, valamint Gombásiné Takács Gyöngyi iskolaigazgató adta át a pápai iskola rászoruló diákjainak a Karitász adományát.

Több mint 400 pályázat érkezett be a központba, így elbírásálás után kezdték meg a kiosztást. A 1.150.000,-Ft értékű Erzsébet utalvány a Karitász országos központjából érkezetett az egyházmegyébe, 230 család iskolakezdését segítik ezzel az akcióval. Ennek első állomása volt a pápai iskolában megrendezett esemény, ahol a helyi karitászcsoport segítségével osztották ki az 5.000 ft-os utalványokat.

A főegyházmegyei karitász alapítvány pedig a karitászcsoportoknak 840.000,-Ftt értékben juttatott el beiskolázási támogatást, amit az egyházkoözségekben működő csoportok jutattnak el a rászoruló családok számára. 

 

Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008