Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Iskolások önkénteskedtek Pápán

A pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola 3.a osztályos tanulói néhány órára jelképesen a Katolikus Karitász önkéntesei lettek.

Az osztály diákjai tanáraikkal és Megyesi Ferenc hitoktató atyával nagy lelkesedéssel csatlakoztak a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtési felhívásához. Segítségük igazán szeretetteljes volt, mert nem csupán a csomagok összeállításában segédkeztek, hanem minden egyes csomagba rejtettek egy általuk készített „szeretet rajzot” is.

Az önkéntes munka fontosságára Megyesi Ferenc atya hívta fel figyelmüket. „A katolikus iskola nevelésének alapja és középpontja maga Krisztus. Megismerjék önmagukat és az őket körülvevő világot. Felülemelkedjenek a középszerűségen, ne fáradjanak bele a folytonos önképzésbe és önnevelésbe, és egyre jobban elkötelezzék magukat az Egyházon belül Isten és az emberek szolgálatára.”

A diákok munkájának is köszönhetően a csóti Szent Mihály karitászcsoport 24 egyedülálló, idős és 10 nagycsaládos rászorulónak juttathatott el élelmiszer csomagot az ünnepekre.

Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008