Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Jézusváró Karitász Karácsony

A Padányi Bíró Márton Római Katolikus Iskolában rendezte meg közösen az Iskola és a Veszprém–Főegyházmegyei Karitász a Jézusváró Karitász Karácsony nevű rendezvényt.

A program elején az iskola igazgatója Kámánné Szőke Katalin fejezte ki köszönetét a Katolikus Karitásznak és köszöntötte azt a közel ötven családot, akik Veszprémből és Tótvázsonyból érkeztek a karácsonyi ünnepségre.

A karácsonyi műsor első momentumaként Oberfrank Pál a Petőfi Színház igazgatója olvasta fel Gárdonyi Géza „Látta a pápát” című novelláját.

Zagyva Richárd a Karitász veszprémi igazgatója megköszönve Obarfrank Pál előadását, kiemelte, hogy az igazgató úr jelenléte szimbolikus is a rendezvényen, ugyanis a Színház jelentősen támogatja a gyermekek ügyét, és egy hónappal ezelőtt adott helyet például a Karitász „Együtt a gyerekekért” elnevezésű Karitász Jótékonysági Gálának is. Az iskola 4.a és a 4. b. osztályosainak betlehemes előadása zárta az ünnepi műsort.

A műsor után a rendezvény főszervezője Győriné Egresi Adrienn az iskola gyermek- és ifjúságvédelmi felelőse adta át önkéntesek segítségével a tartós élelmiszert, karácsonyi süteményeket, tejtermékeket tartalmazó csomagokat a családoknak. A helyszínen vendégül is látták a családokat süteményekkel, üdítővel. Egy másik teremben ruha és ajándékbörzén válogathattak a családok használt ruhák, egyéb ajándéktárgyak közül. A jó hangulatú eseményről vidáman, ajándékokkal és élelmiszerrel teli táskával térhettek haza a családok.

Jó érzés volt látni, ahogy a családok örültek az ajándékoknak és örömmel töltött el minket az is, amilyen örömmel segédkeztek az önkéntesek az eseményen. Bízunk benne, hogy sikerült egy kicsivel szebbé varázsolni a karácsonyt számukra.

Zagyva Richárd

 

Az ünnepségről a Napló on-line is beszámolt:

Ötven gyermeket és családjukat ajándékozták meg és látták vendégül a Padányi Bíró Márton Római Katolikus Iskolában a Jézusváró Karitász Karácsony nevű rendezvényen.

Az iskolában 10 éve tartják meg a programot. Az itt működő önkéntes karitász csoport választja ki a rászorulókat, akiknek hozzávetőlegesen 6000 forint értékű ajándékcsomaggal kedveskednek karácsony alkalmából. Emellett helyben is vendégül látták őket, süteményekkel, édességekkel, üdítővel. Egy külön teremben új és használt ruhák, egyéb ajándéktárgyak közül is választhattak. Az eseményt szervező Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatójától, Zagyva Richárdtól azt is megtudtuk, mivel a tótvázsonyi iskola idén csatlakozott a Padányihoz, ezért a megajándékozottak közé ezúttal 10 tótvázsonyi család is bekerült. A főegyházmegye karitásza a megyében még sok hasonló akciót szervez, több helyszínen is támogatják a rászoruló gyermekeket, családokat.

A Padányi iskolában szervezett ünnepségen Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója olvasta fel Gárdonyi Géza Látta a pápát című novelláját. A mű bemutatása után elmondta, ő maga is sokgyermekes családból származik, fontosnak tartja, hogy ezeket az embereket segítsék. A gyerekekhez fordulva közölte, ők jelentik az ország jövőjét, biztos benne, hogy a későbbiekben nagyon sok mindent tesznek majd a hazáért.

A mindennapokban egyre több teher hárul a családokra, az iskola általában kér tőlük, ezért döntöttek úgy, ezúttal segítik őket – mondta el Kámánné Szőke Katalin, az iskola igazgatója, egyben köszönetét is fejezte ki a katolikus karitásznak.

A 4.a és a 4. b. osztályosok betlehemes műsort adtak elő. Az egybegyűltek előtt jelképes és korhű jelmezekben elevenítették meg a kis Jézus megszületésének megható történetét.

Varga Domokos Péter

Kép: veol.hu/Gáspár Gábor

A Napló on-line galériája itt tekinthető meg.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008