Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Karácsonyi csomagok Zircen

Jótékonysági délutánt szervezett a zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Karitászcsoport és a plébánia a Ciszterci Látogatóközpont Gobelin-termében.

Huszár G. Lőrinc plébános atya megnyitójában Szent Erzsébet tragikusan nehéz életéről beszélt, aki ennek ellenére mégis boldog tudott lenni. Élhetővé, vidámmá akarta tenni maga körül az életet, a világot. Tudta, hogy az áldozatból élet fakad, az önzésből pedig halál, nem csupán a feleslegét adta oda, hanem mindenét, mondta. Hangsúlyozta, a karitász csoport tagjai is névadójuk nyomába lépve ezt akarják tenni.

Az ünnepi műsorban közreműködtek: Kuti Panna és Palánkai Hanna furulyán, Kuti Gergő trombitán, Detre Csongor, Klein Vivien, Stenger Katalin, Ulrich Anna Csenge prózával, Petus Mónika és Szentkereszti Judit népdalokkal. Fellépett még Heinczinger Miklós énekes, muzsikus, a Misztrál együttes tagja és a Zirci Városi Vegyeskórus Géring Klára vezényletével. Ulrich Józsefné karitászos csoportvezető meghatódva mondott köszönetet a szereplőnek, a résztvevőknek a támogatásért és mindenkit meghívott a karitászos tagok által készített süteményekből rendezett szeretetkínálásra.

Az adományokból összejött százhúszezer-kilencszáz forintot a rászoruló családok karácsonyi csomagjainak tartalmára és tűzifára költik.

A jótékonysági rendezvényen jelen volt Ottó Péter polgármester, Zagyva Richárd, a Veszprém–Főegyházmegye Karitász igazgatója, a fővédnök pedig Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete volt.

Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008