Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Kezdődhet a kerti munka!

Több mint 1700 családnak oszt vetőmagot ezekben a hetekben a Karitász országszerte, segítve őket, hogy kertjeikben megtermelhessék a mindennapi élethez szükséges zöldségeket.

Idén már második éve szervezi meg országos szinten a vetőmag programot a Karitász, amelynek célja, hogy a kerttel rendelkező nehéz körülmények között élő családokat segítse az öngondoskodásban. Az idei akció során kiemelt figyelmet fordítunk azokban a térségekben élő családokra, ahol az árvíz komoly károkat okozott a konyhakertekben.

A program során az országos központ támogatásával 1050 családnak biztosítanak 15 féle zöldségmagot tartalmazó vetőmagcsomagot. Több egyházmegyében további családokat is bevonnak a programba, így országszerte több mint 1700 családnak segít a Karitász. 

A csomagok tartalma: sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, velőborsó, szárazbab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla és bokorbab.

A Szigetközben 116 árvízkárosult családnak segítünk e program keretében segélyszervezetünk, akiknek a konyhakertjét tönkre tette az árvíz. Ezeknek a családoknak ősszel burgonyát, hagymát és almát is osztottunk.

 

A családok mindenhol már felásott, előkészített kerttel várják a magokat. A vetőmag mellett a segélyszervezet igény szerint biztosítunk szerszámokat, valamint a legtöbb településen önkéntes szakember is segíti a családokat, hogy minél nagyobb termést takaríthassanak majd be kertjeikben.

A tavalyi évben 1500 család vett részt a programban és több mint 85%-os eredménnyel zárult a program.

Az országos vetőmag-program az EMMI támogatásával valósult meg.

További képek a galériában!

Képek: Csapó Viktória

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008