Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Megkezdődött a „2880 óra” projekt!

A Katolikus Karitász „2880 óra” – Karitász önkéntes program Budapest legnépesebb kerületében címmel indított több éves projektet a XI. kerületben. A projekt célja az önkéntesség terjesztése és népszerűsítése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és a lakosság érzékenyítése az önkéntes munka iránt.

 

A Karitásznak jelenleg országszerte több mint 8000 regisztrált önkéntese van, és mintegy 700 plébániai karitászcsoportban gyakorol állandó segítő tevékenységet. A „2880 óra” célja, hogy a szervezet növelje önkéntes bázisát, és bővítse foglalkoztatási kapacitását. Cél továbbá, hogy a projekt folyamán az együttműködő fogadóhelyek felismerjék az önkéntes munka értékét és nyitottak maradjanak jövőbeni együttműködésre.

A projekt során 3 önkéntes pont működtetésével mintegy 120 önkéntes kiközvetítését valósítják meg az együttműködő intézmények segítségével. A program alatt az önkénteseket személyre szabott tanácsadással, felkészítéssel segítik majd a megfelelő feladatok ellátásában. Mint például: mozgássérültek segítése, betegkísérés, házi ellátás , intézmény karbantartás (kerítésfestés, kertrendezés), drogprevenciós programba bekapcsolódás, iskolás gyerekek segítése (korrepetálás), szabadidős klubok, kreatív foglalkozások vezetése.

A „2880 óra” célja továbbá, hogy a projektben foglalkoztatott önkéntesek – kiemelten a hátrányos helyzetű munkavállalók – felismerjék az önkéntes munka fontosságát, hasznosnak érezzék saját magukat. Ezen eredmények hozzásegítenek az önkéntesség fokozottabb népszerűsítéséhez.

A projekt során az önkéntesek egy év alatt 2880 munkaórát fognak teljesíteni – 12 hónapon keresztül, havi 240 órában. Emellett a Karitász létrehoz egy önkéntes adatbázist és menedzsmentet, valamint tanulmányt készít a projekt-tevékenységről.

Az ünnepélyes megnyitón az érdeklődők megismerkedhettek a projekttel, valamint a fogadóintézményekkel és vállalt feladataikkal.

A program során együttműködő partnerek:

 • Szent Ferenc Kórház
 • Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja
 • Szent Lujza Szeretetotthon
 • Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat Nappali Ellátó Részlege, Katolikus Karitász Közösségi Ellátó Részlege
 • Napraforgó Óvoda
 • Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola
 • Magyar Szentek Temploma
 • Budapesti Önkéntes Centrum
 • Fővárosi Munkaügyi Központ
 • XI. kerületi Önkormányzat
 • Plébániák és karitászcsoportok

Az Önkéntes pontok címei:

1115 Budapest, Bartók Béla út 96.
1115 Budapest, Csóka u. 5.
1117 Budapest, Magyar Tudósok krt. 1. Magyar Szentek Temploma

 

 

 

További információkat honlapunk „2880 óra” menüpontja alatt találhatók.

Az Újbuda TV video beszámolója:

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008