Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Műtőlámpával segíti a gyermekek gyógyítását a Karitász Ungváron

A fiziológiai osztály felújításának támogatása után most egy műtőlámpát adományozott a Katolikus Karitász az Ungvári Gyermekkórháznak.

Écsy Gábor a magyarországi Katolikus Karitász igazgatója hivatalosan is átadta az elmúlt hetekben beszerelt műtőlámpát az Ungvári Városi Gyermekkórház részére. Az átadón Rosko Igor, a kórház főorvosa elmondta, hogy a korábbi lámpa használhatatlan volt és javítani nem lehetett, így különösen nagy szükség volt a pótlására. Nagyon hálásak a Karitásznak, hogy ismét a kórház és az ungvári gyerekek segítségére siettek. Erre sajnos a kórháznak a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lett volna lehetősége. Ősszel a fiziológiai osztály szobáinak – amelyekben inhalációs és hőkezeléses terápiát folytatnak – és a kórház étkezőjének felújítását segítették. Akkor a rákoskeresztúri Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia, a Katolikus Karitász, valamint a kárpátaljai Kezünkben a Jövő Alapítvány összefogásával valósult meg a felújítás. A Karitász az elmúlt hónapokban így már több mint félmillió forint értékű segítséget nyújtott a kórháznak, hogy a gyermekek ellátását a nehézségek és az ukrajnai gazdasági helyzet ellenére is megszakítás nélkül tudják végezni a kórházban. A legkisebb betegek számára a Karitász most több száz pelenkát is adományozott a kórháznak.

A főorvos köszönetük jeleként személyesen kalauzolta el a vendégeket a kórházban és egy emléklapot is átnyújtott Écsy Gábor igazgatónak, aki a látogatás végén kifejezte, hogy látva az Ungvári Gyermekkórház, a többi kárpátaljai kórház és a kárpátaljai lakosság nehéz egészségügyi helyzetét, a jövőben is szeretnének támogatni olyan egészségügyi fejlesztéseket, amely a helyi gyermekek és felnőttek egészségügyi ellátását szolgálja.

Zagyva Richárd

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008