Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Öngondoskodó családok

Az idei évben kibővült a Karitász öngondoskodó családokért indított programja. A tavasz elején osztott vetőmagok mellett most vetőburgonyát és dughagymát is kaptak a kerttel vagy művelhető földdel rendelkező rászoruló családok. Szeged környékén gyümölcsfákat is osztottak.

Az év elején több mint 2700 családnak osztottunk vetőmagot segítve őket, hogy kertjeikben megtermelhessék a mindennapi élethez szükséges zöldségeket.

A tavasz elején megkezdődött osztások során az országos központ támogatásával 1500 családnak biztosítunk vetőmagcsomagot, amelyben összesen 15 féle zöldségmag található. Több egyházmegyében további családoknak is osztanak vetőmagot így országszerte összesen több mint 2700 családnak segít a Karitász.

A csomagokban sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, szárazbab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla, bokorbab és retek volt. A néhány hete elvetett magok már kibújtak a földből és növésnek indultak.

Az öngondoskodó családok program idén kibővült vetőburgonya és dughagyma osztásával is, amelyekből több mint 3500 család részesült.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyében egy adományozónak köszönhetően több mint 2000 gyümölcsfát is szétosztottak a kerttel rendelkező, nehéz helyzetben élő családok között. A barack-, meggy- és körtefáknak mintegy 500 család örülhetett.

A programba így idén több mint kétszer annyi család vesz részt, mint az előző évben. A kertek műveléséhez a helyi karitászok igény szerint szerszámokat és szakmai segítséget is biztosítanak.

 

További képek a galériában!

A program az EMMI támogatásával valósult meg.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008