Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Öngondoskodó háztartások a Karitásszal

Az idei évben már 3000 család kapcsolódott be az öngondoskodó háztartások programba. Az országos központ 1600 családnak biztosított vetőmagot, és emellett az egyházmegyei Karitász szervezetek saját forrásból további családokat vontak be a programba. Így a tavalyi évhez képest jelentősen nőtt a résztvevő családok száma.

A program során az országos központ támogatásával biztosított vetőmagcsomagokban összesen 15 féle zöldségmag található. A csomagok tartalma: sárgarépa, zöldborsó, bab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla, cukkini, karalábé és retek. 

A program célja, hogy a családok – főként munkanélküli szülők esetében – a kapott vetőmaggal, kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket.

A Karitász fontosnak tartja, hogy a program során szakmai segítséget is biztosítson a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be. Országszerte segítik szakemberek a kertek művelését, s emellett az önkéntesek szükség szerint eszközöket is biztosítanak a családoknak.

Az egyházmegyék saját forrásból és adományozók jóvoltából további családokat is bevonnak a programba, így országosan már mintegy 3000 család vesz részt idén az Öngondoskodó háztartások programba.

Az elmúlt évek tapasztalatai, és a családok visszajelzései szerint a kapott vetőmag egész évre elegendő zöldséget tud biztosítani egy-egy családnak, akik örömmel takarítják be saját munkájuk eredményeként a termést.

Célunk, hogy további családokat is bevonhassunk a programba, így köszönettel fogadjuk a nagylelkű adományokat! A 1356-os adományvonal hívásával is tavasszal ezt a programot lehet támogatni.

További képek a galériában!

A program az EMMI támogatásával valósul meg.

Katolikus Karitász

Képek: Csapó Viktória

A képek az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász bajóti régiójában készültek.

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008