Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Pápaiak Kárpátaljáért

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági főzőversenyen.

A Pápai Játékfesztivál jótékonysági főzőversenyén összesen 47 csapat vállalta, hogy segítő szándékkal valami finom étellel fogadja a rendezvényre kilátogatókat. A csapatok között számos intézmény, hivatásos és civil szervezet, egyházi közösség, párt és baráti társaság is bekapcsolódott a karitatív versenybe. A feladat az volt, hogy a kapott hús és fűszerek felhasználásával ki-ki saját ízlés és tudása szerint valami finom ebédet főzzön, s az azt elfogyasztóktól pár száz forintos adományt gyűjtsön. A főzőcsapatok között idén is ott volt Pápa erdélyi testvérvárosa, Kovászna csapata, a kovásznai tűzoltók.

A Szent Benedek Plébánia közössége és karitászcsoportja második alkalommal vett részt a jótékonysági főzőversenyen. A közösség bográcsában csülkös babgulyás készült, mellé pedig cicegét is sütöttek a hívek. „A hétköznapokban nagyon sok munka vár az emberekre, kell, hogy néha kikapcsolódjanak, és ezekből merítsenek új erőt a következő időszakra” – fogalmazta meg a jó ételeket, felhőtlen hangulatot és jótékony célt ötvöző rendezvény lényegét Szíjártó László plébános, Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója. „Az elmúlt hetekben két nagy kamionnyi adományt juttatott el a Katolikus Karitász a kárpátaljai magyarok számára. A város kezdeményezését, hogy kárpátaljai magyar közösségek számára ajánlották fel a mai főzőverseny bevételét nagyon jó ötletnek tartottuk és örömmel csatlakoztunk, hiszen sok magyar testvérünk él ott, akik nálunk sokkal rosszabb helyzetben vannak és segítségre szorulnak.”

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a városban már több formában volt adománygyűjtés a kárpátaljai magyarok megsegítésére, de egészen más az a szituáció, amikor valaki odaáll, és konkrétan megnevezett közösségek számára kér segítséget.

A jótékonysági főzőversenyen több mint 300 ezer forint gyűlt össze, amelyet a kárpátaljai Beregrákos és Kajdanó települések magyar lakosságához juttatnak el.

Forrás: Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008