Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Sporttal másokért

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász szervezésében került megrendezésre az első Karitász Olimpia jótékonysági sportnap a Padányi Katolikus Iskolában.

Számos programon vehettek részt az odalátogatók, volt futball és streetball kupa, lehetett asztaliteniszezni, sakkozni, emellett néptánc és torna órán is kipróbálhatták tudásukat a résztvevők.

A sportágak nevezési díjai élelmiszer-adományok voltak, a futball esetében a jelentkező csapatok pénzadománnyal segítették a jótékonysági célt.

Zagyva Richárd a főegyházmegyei Karitász igazgatója a sportnap megnyitóján köszönetet mondott a támogatóknak, résztvevőknek és beszélt a rendezvény karitatív céljáról. Márfi Gyula érsek, a rendezvény fővédnöke megköszönte a szervező munkát, elmondta, a sport és a játék nem idegen a keresztény gondolkodástól és a vallástól, ez a rendezvén pedig bizonyítja, hogy a sporton keresztül jótékonykodni is lehet. Hat veszprémi fogyatékkal élő fiatal önálló életvitelét támogatták a pénzadományokból, melyből a két lakásban élő fiatal felnőttek számára egy-egy mosógépet vásároltak. A programok alatt a Karitász önkéntesei két családot is meglátogattak és a bejövő élelmiszer-adományokból egy-egy csomaggal lepték meg őket.

A nehéz sorsú gyermekes családokra év közben is odafigyelnek, ezért nem csak az ünnepkörökhöz kapcsolódóan, hanem azokon kívül is segítik őket, így a beérkező élelmiszer-adományokból is nehéz sorsú gyermekes családokat támogat a Karitász.

A sportrendezvények jó hangulatban zajlottak, voltak családok, baráti társaságok, munkahelyi csapatok, diákok és cserkészek is a rendezvényen. Márfi Gyula érsek is örömmel kapcsolódott be az asztalitenisz és sakk játékokba, valamint a Karitász önkénteseiből és érsekségi munkatársakból álló foci csapat és egy Karitászos streetball csapat is elindult a versenyen.

A streetball kupát a Padányi Katolikus Iskola diákjaiból álló csapat nyerte, míg futballban az „Öreg Deák” nevű csapat vehette át a kupát a támogatóként és játékvezetőként is jelenlévő Veszprémi Futsal Club játékosaitól. A futball kupa második helyezését az MTD Hungária FC, míg a harmadik helyet a Padányi Katolikus Iskola tanárai és barátaik alkotta csapat szerezte meg.

A veszprémi baráti társaság tagjaiból álló győztes foci csapat adhatta át a fogyatékkal élő fiataloknak a nevezési díjakból vásárolt mosógépeket. A fiatalok meghatódva és nagy örömmel vették át az eszközöket, amelyek tovább segítik életvitelüket, s amelyet már régóta nélkülöztek.

Az eseményről a Veszprém TV is beszámolt!

Zagyva Richárd

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008