Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Téli segítség a családoknak

A Karitász a téli időszakban idén is segíti tűzifával a rászorulókat. Az elmúlt hetekben már országszerte megkezdődött tűzifa osztás, amely során 19 megyében, több mint 70 településen összesen 18 millió forint értékben osztunk szét tüzelőt. A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász területén 6 településen kapták meg a napokban a családok.

A helyi karitász csoportoknak rálátása van azokra a családokra, akik nehéz helyzetben vannak, hiszen az önkéntes tagok a településen élnek és gyakran megkeresik őket kérésekkel a rászorulók, valamint sok esetben az önkormányzat és más szervezetek is jelzik a nehéz helyzetben lévő családokat számukra. Így a Karitász munkatársai és helyi önkéntesei a rászorultság felmérésétől kezdve, a szállítás megszervezésén keresztül, egészen a kiosztásig aktívan részt vesznek az adományozásban. A családok mindenhol nagy örömmel fogadták a fát szállító autót és a Karitász tagjait. Az elmúlt napokban 60 m3 tűzifa kiosztását végezte a Veszprém – Főegyházmegyei Karitász. A megyében kiosztott tűzifa és a szállítás értéke közel másfél millió forintot tesz ki.

Így írta le köszönetként gondolatait egy alsóörsi egyedülálló nagymama, miután átadtuk részére a téli tüzelőt, amellyel a tél végén próbál segíteni a nehéz sorsú családoknak a Katolikus Karitász országszerte:

„Él a falunkban egy nyugdíjas házaspár, akik csendben folytatják az általuk választott jótékonysági tevékenységüket a Katolikus Karitász keretein belül. Felmérik a rászorulókat, igyekeznek segíteni, akinek csak tudnak, s ha a lehetőségeik miatt nem is tudnak mindenkit megajándékozni, még ők érzik magukat rosszul. Aki ismeri egy kicsit is tevékenységüket, tudja, hogy ez a munka az önzetlenségről, a szeretetről szól. Ők időt, fáradságot, pénzt és üzemanyagot nem kímélve sok család és egyedülálló ember életébe hoznak egy kis fényt. Számomra is csodálatos napokat szerzett a Karitász. Tavaly karácsonykor egy kandallóval leptek meg, hogy tudjak fűteni, idén tűzifával segítettek. Lehetőségeim szerint én is igyekszem majd viszonozni a szeretetet másoknak. Ettől szép a világ és ezért élünk, nem önmagunkért, mert csak így érdemes.”

  

Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008