Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Termeld magad - Veszprémben

Országos vetőmag programunk keretében a veszprémi egyházmegyében 7 településen 70 család részesült az adományból.

Idén tavasszal a Katolikus Karitász ismét elindította vetőmag programját. A korábbi évektől eltérően azonban most az egész országra kiterjedő vetőmag osztást szerveznek. A program keretében több mint ezer család számára tudnak csomagot adományozni. Minden csomag 22 féle magot tartalmaz, és 200-250 m2 földterület bevetésére elegendő, ami hosszú távra biztosítja egy 4-5 tagú család zöldséggel való ellátását.

A program része a magok kiosztásán kívül az is, hogy a helyi karitász csoportok figyelemmel kísérjék a támogatott családok tevékenységét. Figyelni kell arra, hogy a vetőmag biztosan fel legyen használva, megfelelően legyen elültetve, gondozva, így a lehető legteljesebb formában megvalósulhat a kitűzött cél.

A karitász a program során figyelt arra, hogy a lehető legtöbb rászoruló családot támogatni tudja. Éppen ezért a látszólag egyszerű program gyors és összetett szervezést igényel. A karitász minden egyházmegyében megszervezi a magok kiosztását, a karitász munkatársai és önkéntesei segítségével pedig szétosztják a településeken. A vetőmag program által a rászoruló családok hozzájuthatnak olyan zöldségekhez, amelyeket nem tudnának megengedni maguknak. Így a Karitász a családok önellátását is támogatja. A lehetőséget a támogatottak örömmel fogadták, sokan már elő is készítették kertjeiket az ültetéshez. Az előző évek tapasztalatai alapján az adományból részesülők a veteményeket gondosan művelik. A saját kezűleg megtermelt zöldség elfogyasztása pedig olyan élményt nyújt, amit máshonnan nem kaphatnak meg.

Barta Dóra/Veszprémi Főegyházmegye

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008