Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Véget ért a vetőmag akció

Az idei évben segélyszervezetünk több mint 1500 családnak osztott vetőmagot országszerte, ezzel is segítve őket, hogy megtermelhessék a mindennapi élethez szükséges zöldségeket kertjeikben.

A családok már minden településen előkészített kertekkel várták a vetőmagot.

Az akció keretében Gilvánfán 25 család kapott vetőmagot. Az osztás során azonban újabb igények érkeztek családoktól, akik a Karitász támogatásával vállalták kertjeik megművelését és gondozását. Így az akció lezárását követően további 50 családnak biztosítottunk vetőmagot az ormánsági településen. A korábban osztott vetőmagok a szárazság ellenére is már hajtásnak indultak a kertekben.

Az önkormányzat - több településhez hasonlóan - szintén bekapcsolódott az akcióba, és a családokat néhány hét múlva további palántákkal segíti majd.

A vetőmagcsomagokban összesen 15 féle zöldségmag található: sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, velőborsó, fehér bab, szárazbab, dughagyma, uborka, spárga, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla.

A növények gondozásához szervezetünk igény esetén eszközöket és szakmai segítséget is biztosít, hogy minél nagyobb termést tudjanak majd betakarítani a támogatott családok.

 

 

Képes beszámoló a galériában!

Képek: Csapó Viktória

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008