Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Veszprém is kapott három „jópontot”

A Katolikus Karitász és az MTVA közös programja a „Jónak lenni jó” elnevezésű rendezvény során Veszprémben is megvalósult három sérült fiatal álma.

Az egyik veszprémi bentlakásos otthonban élő fiú kívánsága az volt, hogy eljusson egy rádió stúdióba, ahol bepillanthat a kulisszák mögé, hogy miként is készül egy élő adás. A Mária Rádió veszprémi stúdójában a technikus megmutatta számára a műsorkészítés fortélyait és megengedte számára, hogy beüljön a műsorvezetői székbe. Mindannyian meghatódtunk látva az örömét, mert olyan különleges élményben volt része, amelyet fogyatékkal élő fiatal felnőttként ritkán tapasztalhat.


Ádám Kevin, mozgássérült fiatal szenvedélyes népzene és néptánc kedvelő. S bár ő kerekesszékben ül, őt is ugyanúgy érdekli és élteti a zene, mint egészséges társait. Régóta várt álma valósult meg, amikor kedvenc táncegyüttesének az ExperiDance együttesnek a koreográfusával Román Sándorral beszélgethetett Veszprémben december 14-én a Fergeteges című előadás előtt. Kevin nagyon tájékozott volt az együttes életét érintően és egy igazán jó hangulatú beszélgetés jött létre. Elmondta azt is, hogy kedvence a Nagyidai cigányok és a Revans című műsor. Meglepetés volt Kevin számára, hogy a két produkció két népszerű táncosával is találkozhatott. Román Sándor pedig mesélt a produkció során használt kardok készítéséről, a rendezésről és egyéb kulisszatitkokról. A koreográfus egy a táncosok által aláírt képpel is kedveskedett Kevinnek, valamint egy cd-t is dedikált a részére. A találkozásról készült kép pedig örök emlék és az álmok teljesülésének jelképe is lesz Kevin számára.

A harmadik veszprémi kívánság Lucáé volt, aki a kedvenc zenekarával, az Alma együttessel szeretett volna találkozni és egy színpadon szerepelni. A zenekar tagjai nagy örömmel mondtak igent a felkérésre és ellátogattak december 15-én a Jónak lenni jó program veszprémi helyszínére. Az Alma együttes tagjai egy dalba foglalt névnapi köszöntéssel kedveskedtek Lucának és búcsúzóul az együttes vezetője odaajándékozta Lucának a fellépő csörgőjét.

Igazán csodás élmény volt látni, hogy az álmok megvalósítása milyen örömöt váltott ki a fiatalokból és öröm volt megtapasztalni, hogy azok is elérzékenyültek, akik segítették a kívánságok teljesülését, így közvetlenül láthattuk, hogy Jónak lenni (tényleg nagyon) .

Veszprémi-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008