Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Veszprémből is indult segélyszállítmány Kárpátaljára

Folyamatosan érkeznek a Katolikus Karitász egyházmegyei központjaiba a Kárpátaljára szánt élelmiszerek az adományozóktól, plébániáktól. A veszprémi Karitász eddig 1,4 tonna élelmiszerrel kapcsolódott be az országos gyűjtésbe.

A háború sújtotta Ukrajnában élők számára – így Kárpátalja magyar lakosságának is – növekvő nehézséget jelent a mindennapi megélhetés. A közüzemi díjak, élelmiszerárak drasztikus emelkedése mellett a fizetések, nyugdíjak elértéktelenedése miatt az ott élők számára egyre nagyobb gondot okoz a mindennapi megélhetés. Megsegítésükre országos összefogás indult.


Március 15-én az ország összes templomában a perselygyűjtést a kárpátaljai családok megsegítésére hirdették meg. A Katolikus Karitász adományvonalán és számlaszámán keresztül is lehetőség van a támogatásra.

Hosszas tárgyalások eredményeképpen a Katolikus Karitásznak lehetősége nyílt élelmiszert is vinni Ukrajna területére. Folyamatosan érkeznek a Katolikus Karitász egyházmegyei központjaiba a Kárpátaljára szánt élelmiszerek az adományozóktól, plébániáktól.

A Karitász önkéntesei országszerte nagy lelkesedéssel és odaadással pakolják, válogatják és csomagolják az élelmiszereket. A Veszprém-Főegyházmegyei Karitásznál fiatal önkéntesek fáradoztak a szállítmány összeállításán, hogy mihamarabb célba juthasson az adomány.

Veszprémben kedden a Karitász épületéből 1,4 tonna tartósélelmiszert indítottak útnak, hogy segítséget jelentsen a háborús helyzet okozta mindennapokban. A Katolikus Karitász az ország többi pontjától beérkező adományokkal együtt szállítja ki az élelmiszereket Kárpátaljára és a háborús területen élők megsegítésére.

Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008