Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Veszprémi diákok nyári gyakorlata

Veszprémi Padányis diákok nyári gyakorlaton vettek részt a hauzenbergi Szent József Caritas Idősek Otthonában.

A veszprémi Padányi Katolikus Gyakorlóiskola egészségügyi szakközépiskola 10.e osztályából négy diáklány – Böszörményi Dorottya, Vajda Ramóna, Vida Katinka és Vrázsa Edina Jennifer – 4 hetes szakmai gyakorlaton vett részt a Passau mellett fekvő Hauzenbergben.

A St. Josef – Caritas Wohn- und Pflegegemeinschaft minden évben nagy szeretettel fogadja a padányis diákokat. A tanulók közel egy hónapon át egy jól felszerelt, higiénikus, modern otthonban, mentorok segítségével nyerhettek betekintést a szociális munka ezen területébe. Feladataik közé tartozott: fejlesztés, vércukor-, vérnyomás- és testsúlymérés, étel kiosztás, öltöztetés, fürdetés, az idősek templomba kísérése, rendezvényeken való segítés, gyógyszerek kiosztása, mobilizálás, közös estek megrendezése. Ezen kívül maradt még idejük röplabdázni, a közeli tóban fürdőzni, Passaut megismerni, német munkatársaik valamint az igazgatóság vezetésével a Volksfest hangulatát megtapasztalni.

A közel 20 éves kapcsolat a német intézmény számára is meghozta gyümölcsét, hisz 4 hétre megbízható, szorgalmas, agilis segítőket kaptak, akik sok időt tudtak szánni a beszélgetésre, mosolyra, törődésre és szeretetre kiéhezett idősekre, azaz nem csupán a fizikai törődést biztosítják, hanem az ott élők mentális egészségére is hangsúlyt fektetnek.

Köszönjük a Padányi Katolikus Gyakorlóiskola és a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász támogatását, valamint a hauzenbergi Szent József otthon vezetőségének a kedves, szeretetteljes befogadást és segítséget!

Forrás: Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008