Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Vetőmag a jobb életért

Több mint 1500 családnak oszt vetőmagot a Karitász országszerte, segítve őket, hogy kertjeikben megtermelhessék a mindennapi élethez szükséges zöldségeket.

Az idei évben már országos vetőmag program keretében segíti a rászoruló családokat a Katolikus Karitász. Az akció során kiemelt figyelmet fordítunk azokban a térségekben élő családokra, ahol az ár- és belvíz komoly károkat okozott a kertekben és a termőföldeken.

A program során az országos központ támogatásával 1050 családnak biztosítunk vetőmagcsomagot, amelyben összesen 15 féle zöldségmag található. A csomagok tartalma: sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, velőborsó, fehér bab, szárazbab, dughagyma, uborka, spárga, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla. A vetőmag mellett a támogatott családokat országszerte szakemberek segítik kertjeik gondozásában.

Az Egri Főegyházmegye Karitász központja további 500 csomagot állított össze, hogy minél több kerttel rendelkező nehéz helyzetben lévő családnak tudjanak segíteni.

Április 23-án Miskolcon 100 hátrányos helyzetben élő családnak adták át a vetőmagokat. A csomagokban 10 féle konyhakerti növénymag, valamint burgonya található. Az átadáson jelen volt Palánki Ferenc püspök, aki elmondta: a Karitász ezzel az akcióval is azoknak nyújt segítséget, akik legjobban rászorulnak.

A vetőmag osztással az egri karitász bekapcsolódott Miskolc város programjába, amelynek célja a Lyukóvölgy-Gulyakút térségben élők felzárkoztatása.

Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója Ferenc pápa szavait idézte, aki arra bíztat mindenkit, hogy menjenek ki a peremvidékekre, és ott segítsék a rászorulókat. Mi nem először tesszük ezt - mondta Árvai atya -, de a Szentatya bíztatása megerősít bennünket ennek fontosságában.

A támogatott családokat folyamatosan látogatják majd, hogy nyomonkövessék és szükség szerint segítsék munkájukat.

 

 

 

 

 

 

További képek a galériában!

Képek: Csapó Viktória

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008