Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Rév

Remény. Élet. Választás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Zsebpénzből adomány

Zsebpénzéből vásárolt Lili a Karitász élelmiszer gyűjtésére!

Nagy mennyiségű tartós élelmiszert gyűjtöttek a Katolikus Karitász felhívására az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai. Az intézmény diákjaira és pedagógusaira minden gyűjtésben számíthat a segélyszervezet, sok gyermeknek szereztek örömet a karácsony előtti cipősdoboz akcióban is.

Az élelmiszer adományokat április 6-án adták át Szijártó Lászlónak, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatójának. László atya köszönetet mondott mindazoknak, akik a nagyböjti felhívásukra adakoztak azért, hogy szebbé és gondtalanabbá tegyék a rászoruló nagycsaládosok, betegek, idősek ünnepeit és az azt követő időszakot. Elmondta, hogy a megyében több, mint 9 tonna élelmiszert gyűjtöttek, országosan pedig 190 tonnát. Várták az adományokat az egyházi iskolákban, de néhány állami oktatási intézmény is csatlakozott, a plébániákon, és több bevásárlóközpontban.

„Édesanyámmal mentünk vásárolni, de a zsebpénzemből vettem meg mindazt, amit behoztam az iskolába” - mondta el az egyik tanuló, Nagy Lili. „Tudom, hogy örömet szerzek ezzel, egy nehéz körülmények között élő családnak szebb lesz a húsvéti ünnepe.” A negyedik osztályos kislány lisztet, cukrot, étolajat, száraztésztát, babkonzervet ajánlott fel. Megtudtuk tőle, hogy családja is segíti a környezetükben élő szegény sorsúakat. Egy családot télen tűzifával támogattak.

Reiter István hitoktató elmondta, hogy közel 100 diák ajánlott fel tartós élelmiszert. A családok örömmel vesznek részt a jótékonysági akciókban, ugyanis ezzel odafigyelésre, együttérzésre, felelősségvállalásra nevelik a gyerekeket, amelyek számukra is fontosak.

Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008