Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

RÉV

Remény. Élet. Változás.

» RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

Visken járt az orvosmisszió

Közel száz magyar óvodás orvosi szűrésével ért véget a Katolikus Karitász Orvosmissziójának munkája a kárpátaljai Visken.

Vojcek László professzor az Orvosmisszió vezetője a viski Mustármag Óvodában megtartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, elsődleges cél, hogy a határon túl élő magyar kisgyermekeknél is ki lehessen szűrni azokat a betegségeket, melyek ebben a korban még jól kezelhetők és felnőtt korban tünetmentesség érhető el.

A mostani vizsgálatok eredményeképpen 3 gyermek kap szemüveget, húsz lúdtalpbetétet és egy gyermeknek lesz szüksége műtéti beavatkozásra. A gyógyászati segédeszközöket 2018 januárjában az Orvosmisszió következő munkája során adják majd át a gyermekeknek mondta el Vojcek László.

A professzor kifejtette a jövő esztendőben tizenhárom településen tervezik, hogy első alkalommal vizsgálnak magyar óvodásokat és három olyan település lesz, ahol már ismétlik az idei egészségügyi szűréseket. Elmondta azt is, hogy szeretnének ultrahang és magzati szívhang vizsgálattal a jövő évtől a várandós mamáknak is orvosi segítséget adni.

A főorvos hangsúlyozta, hogy a Karitász szűrővizsgálatai Visk, Bustyaháza és Técső térségében, valamint a Felső-Tisza vidékén arra a területre visz segítséget, mely orvosi ellátás szempontjából Kárpátalja legelhanyagoltabb területének számít. Az orvosok önkéntes munkája lehetővé teszi, hogy minden magyar gyermek szakorvosi vizsgálatban részesüljön. A vizsgálatok egyúttal kiegészíti a kormány kárpátaljai óvodaépítési programját és azt a kórházmissziós programot, melyet a Karitász még 2016-ban indított el.

                               

Katolikus Karitász

Képek: Vermes Tibor

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


Kapcsolódó anyagok

© Katolikus Karitász - Caritas Hungarica 1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910 E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008