A horvátországi földrengés károsultjait támogatja a Katolikus Karitász

Több, mint 1,5 millió forint értékű gyors segítséggel támogatja a Katolikus Karitász a horvátországi földrengés károsultjait. Számos áldozata volt a horvátországi földrengésnek, sok család került nehéz helyzetbe a természeti katasztrófa miatt.

Sisak (magyar nevén: Sziszek) és Glina települések is erősen rongálódtak, az itt élő családok közül rengetegen kerültek nehéz helyzetbe. Az első felmérések alapján mintegy 5 ezer gyerek maradt iskola nélkül, mivel 5 iskolaépület teljesen megrongálódott, 9 jelentős felújítással majd még rendbe hozható és 13 maradt működőképes.

A Katolikus Karitász kötelességének érzi az azonnali segítségnyújtást, és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászon keresztül felhívást tett közzé adománygyűjtésre, valamint 1,6 millió forint értékben szerzett be létfontosságú eszközöket és élelmiszereket.

A szilveszter napjának délelőttjén útnak indított szállítmányba több ezer műanyag evőeszköz (tányér, kanál, pohár), takarók és plédek, benzinmotoros áramfejlesztők, Siesta gázkályhák, infra hősugárzók, készételek, valamint instant levesek kerültek. A sziszeki karitásszal napi kapcsolatban van a segélyszervezet. A helyiek már tudják, mi érkezik az gyors segítséggel, valamint ezzel a Karitász is naprakész információkat kap arról, mire van kinn a legnagyobb szükség.

Fotó: Büki László/vaskarika.hu

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató