A járvány idején még nagyobb szükség van a felajánlásokra

A Katolikus Karitász a járvány idején is a nehéz helyzetben élők mellett áll s folytatja szociális programjait, működteti intézményeit, önkéntesei országszerte segítik a családokat és a különösen veszélyeztetett időseket.

A Katolikus Karitász 90 éve segíti a bajba jutott és rászoruló családokat országszerte. Szociális intézményei, egyházmegyei karitász központjai, plébániai karitászcsoportjai, a hátrányos helyzetű településeken végzett hosszú távú programjai és segélyakciói több mint 800 magyarországi településen valósulnak meg.

A járványhelyzet idején a szervezet önkéntesei és munkatársai több területen igyekeznek továbbra is segíteni, és ha fizikailag távolságot is tartanak, képletesen nem engedik el a rászorulók kezét! Idősotthonokat, szociális intézményeket segítenek fertőtlenítő szerekkel, vitaminokkal, maszkokkal. Segítik a nehéz helyzetbe került családokat, részt vesznek az idősek otthoni segítségnyújtásában is. Megváltozott körülmények között működtetik az öngondoskodást segítő és szociális programjaikat és a függőségekhez kapcsolódó szolgáltatásaikat is. A megnövekedett segélykérelmek, krízishelyzetek miatt most különösen fontos szerepe van az adományoknak, amelyből főként élelmiszerrel és higiéniai felszereléssel támogatják az intézményeinkben, programjainkban ellátott családokat és a jelenleg különösen veszélyeztetett helyzetben lévő idős embereket.

Saját gondjaink és családunk problémái mellett ne feledkezzünk meg azokról sem, akiket különösen nehéz helyzetben ért a koronavírus járvány, és azokról sem, akik rajtuk próbálnak segíteni. A szervezetnek fontos bevételi forrása az adó 1 százaléka. Ebben a nehéz helyzetben még nagyobb szükség van a támogatásokra, mint korábban. Arra kérik, azokat, akik még nem ajánlották fel adó 1 százalékukat más szervezetnek, segítsék a Karitász országos karitatív munkáját, hogy még több családon tudjanak segíteni.

A felajánlást a Karitászt Támogató Alapítvány (adószám: 19666275-1-43) javára lehet megtenni. A Karitászt Támogató Alapítvány kizárólag a Katolikus Karitász szegénygondozó, betegápoló és más jótékonysági munkáját támogatja. Az 1% felajánlásával Ön a leginkább segítségre szoruló, elesett emberek jótevőjévé válik anélkül, hogy az pénzébe vagy fáradságába kerülne. Ha Ön is tud azért tenni, hogy ne legyen most annyi felajánlás nélkül maradt adó 1 százalék, mint a korábbi években, kérjük tegye meg, másokat is buzdítson erre és így összefogással több helyre juthat segítség is!

KARITÁSZT TÁMOGATÓ ALAPÍTVÁNY

ADÓSZÁM: 19666275-1-43

Köszönjük bizalmát!

A+ A-

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató