A Katolikus Karitász szállítmányt küldött a szlovén Karitásznak

A magyar Katolikus Karitász a tegnapi nap folyamán két raklap higiéniai szállítmányt adott át a szlovéniai Karitásznak, erősítve ezzel a két szervezet közötti jó együttműködést.

Az esemény kapcsán Zagyva Richárd, szervezetünk országos igazgatóhelyettese elmondta, hogy a szlovén Karitásszal fenntartott jó kapcsolatnak köszönhetően számos közös projekt valósulhatott meg az elmúlt években. Az egyik ilyen példa a 2015-ös együttműködés, amikor több, mint egy hónapon át működtetett szervezetünk egy szociális- és egészségügyi bázist Szlovéniában, segítséget nyújtva a menekülteknek. Ezen kívül múlt évben, a szlovén árvíz idején is segélyszállítmánnyal támogattunk partnerszervezetünket.

Az aktuális szállítmány a szlovák, szlovén és magyar Karitász szervezetek együttműködésében a libanoni Karitász egyik projektjét támogatja, melynek célja a bántalmazott és krízishelyzetbe került menekült nők segítése. Szervezetünk két raklap higiéniai eszközzel járult hozzá ehhez a segélyszállítmányhoz.

A látogatás során kollégáink megtekintették a szlovén Karitász országos központját, és bemutatásra kerültek projektjeik is. Külön figyelmet szenteltek a Young Caritas közösségi terének, ahol a helyi fiatalok rendszeres „klubszerű” közösségi tevékenységeket és karitatív munkát végeznek.

A látogatás lehetőséget adott olyan egyeztetésekre is, melyek esetleges jövőbeli közös, katasztrófahelyzeti, illetve külföldi projektekre vonatkoztak. Ez a folyamatos együttműködés és az új projektek tervezése tovább erősíti a magyar és szlovén Karitász közötti kapcsolatot, és lehetőséget teremt a hatékonyabb segítségnyújtásra azoknak, akiknek ez a leginkább szükséges.

 

Katolikus Karitász - Caritas Hungarica

Kép: Karitász Szlovénia

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató