Segítsen, hogy segíthessünk a háború elől menekülőknek!Adományozok

A Kisjézus a legnagyobb karácsonyi ajándék

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja a Budapest-Városmajori Jézus Szíve-plébániatemplomban karácsonyi ünnepséget rendezett „Gyermekek a gyermekekért” címmel. Az eseményen Erdő Péter bíboros, prímás és Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete 250 gyermeknek adott át ajándékcsomagot.

Az ünnepség kezdetén Csorba Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója, valamint Forgách Alajos városmajori plébános köszöntötte a jelenlévő családokat.

„Mi a legnagyobb karácsonyi ajándék?” – tette fel a kérdést ezután a gyermek felé fordulva Erdő Péter bíboros. „A Kisjézus, hiszen nekünk született, az emberiség számára” – adta meg a választ. A főpásztor hangsúlyozta: az angyal is azt mondta a pásztoroknak, hogy nagy örömet hirdetek nektek, ma született nektek az Üdvözítő.

Beszélt arról is: Jézus nem felnőtt emberként szállt le az égből, hanem kisgyermekként született meg, egy családba. „Érezzétek őt magatokhoz közel. Tőle kapjátok a mai ajándékokat is, mi csak postások vagyunk” – tette hozzá, boldog karácsonyt kívánva a családoknak.

A Budapest-Városmajori Jézus Szíve plébániatemplom már második alkalommal ad otthont a Szent Erzsébet Karitász Központ karácsonyi rendezvényének. Az ajándékcsomagokat – melyeket Karitász Központ állított össze a főegyházmegyei katolikus iskolák diákjainak játékadományaiból és gyűjtéseiből – Erdő Péter bíboros és Herczegh Anita adta át a 250 gyermeknek.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Csapó Viktória

 

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató