Adománnyal az egészségért

Almát kapott és adott a Győri Egyházmegyei Karitász.

2021. tavaszán immár második alkalommal kapott a Győri Egyházmegyei Karitász nagyobb mennyiségű étkezési almát a csornai Hanság-Fertőmenti TÉSZ felajánlásából. A koronavírus-járvány miatt szünetelő iskolagyümölcs-program nyomán ezúttal csaknem 12 tonnányi mennyiséget bocsátott rendelkezésre az adományozó, melyet sikerült a húsvét utáni hetekben az ország minden részébe eljuttatni.

Első körben tizennégy egyházmegyei önkéntes csoport számára tudott adni a Győri Egyházmegyei Karitász egyenként 300 kg almát: Bezenye, Harka, Lébény, Levél, Magyaróvár, Moson, Nagybajcs, Öttevény, a soproni Szent Imre- és Szent Margit-egyházközség, a soproni Szent Márton Ház, valamint Szákszend rászorulóit segítettük csoportjainkon keresztül. Az adományból szintén részesült a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Óvoda, a gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény és a Kék Duna Óvoda. Ezen kívül nagyobb mennyiséget kapott a Katolikus Karitász budapesti központja, valamint az alábbi egyházmegyei karitász-szervezetek: Esztergom-Budapest, Hajdúdorog, Kalocsa-Kecskemét, Kaposvár, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged-Csanád, Vác. A fuvarozásban támogató volt Kiss Mátyás egyéni vállalkozó (Vásárosnamény), emellett önkéntesek is segítették szétosztási és adományrendezési munkákat mind a győri központban, mind a helyi almarakodások alkalmával.

Nekik, felajánlónknak és minden munkatársunknak egyaránt köszönjük, hogy szükséghelyzetből lehetőséget kovácsolva önzetlenül támogatták mintegy 1000 nehéz sorsú család egészséges étkezését.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató