Adventi élelmiszergyűjtés a Metróban: nehéz sorsú embereknek gyűjt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Vasárnap estig lehet tartós élelmiszereket adományozni a METRO áruházban, ahol a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász - a TDK Hungary Components Kft. és a BPW-Hungária Kft. önkénteseinek segítségével - gyűjt élelmiszeradományokat legrászorultabb embertársainknak. Ahogy az áruházba kihelyezett megállítótáblán is áll: ami Önnek hétköznapi bevásárlólista, az nekik jelentős segítség. Támogassuk őket!

Második éve segítik a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karácsonyi adománygyűjtő munkáját a TDK Hungary Components Kft. és a BPW-Hungária Kft. munkatársai a METRO Áruház nyitvatartási idejében. November 10-én is magukra öltötték a karitász "egyenruháját", és kedves szavakkal ajánlották a vásárlók figyelmébe a katolikus jószolgálati szervezet adventi segélyakcióját. Sokan éltek is a "Jót tenni jó" szellemisége szerint, és folyamatosan teltek meg tartós élelmiszerrel a rekeszek a vásárlók jószándékú felajánlásainak köszönhetően. A TDK Önkéntes Klubja számos jó ügyben aktívan részt vesz, ottjártunkkor is 3 munkatársa segítette a karitász adománygyűjtő munkáját, aminek eredményeként kb. 2 tonna tartós élelmiszert gyűlt össze a nap végére. Az élelmiszeradományokat a karitász a nehéz életkörülmények közt élők és a nagycsaládosok számára juttatja el az egyházmegyei plébániákon keresztül.

A karitász évek óta kiváló kapcsolatot ápol a szombathelyi METRO Áruházzal, ahol az utóbbi években több száz család részére vásároltak élelmiszert. A jó partnerség jegyében az áruház idén is felajánlotta azt a lehetőséget, hogy a hétvégén, vasárnapig segíti a karitász adománygyűjtő munkáját. Ezt már Kovács Erika áruház és vonzáskörzet igazgatótól tudtuk meg, aki azt is elmondta, hogy minden vásárlónak lehetősége van tartós élelmiszert adományozni a pénztárak mögötti gyűjtőpontokon, ahol a karitász önkéntes segítői veszik át és köszönik meg a nemes hozzájárulásokat. Igazgatónő kiemelte: a szombathelyi METRO Áruház is segíti élelmiszeradománnyal az egyházmegyei karitászszervezet adventi gyűjtőakcióját.

„A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász tizenhárom évvel ezelőtt kérte először a METRO Áruházat, hogy segítse hétvégi élelmiszeradomány-gyűjtő akcióját. Ez alatt az időszak alatt voltak olyan évek - főként a sziszeki földrengés és az ukrán háború okozta állapotok miatt -, amikor évente többször is segítette az áruház a karitász adománygyűjtést. Pénteken több mint kéttonnányi adomány gyűlt össze, amit majd az egyházmegyei plébániai karitászszervezetek osztanak szét az ott élők szociális életkörülményeinek ismeretében” - mondta az akció hátteréről Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgató. Hozzátette: személyre szabott, kb. 8-10 ezer forint értékű élelmiszercsomagokat kapnak a rászorulók.

Dr. Kondor János, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitatív Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: a TDK és a BPW munkatársai már hetek óta szervezik, miként tudják munkaidőben és azon túl önkéntes részvételükkel a gyűjtést segíteni a METRO nyitvatartási idejében. A két vasi cég önkéntes tevékenységének - társadalmi felelősségvállalásának - eredményeként ezáltal biztosítottá vált a karitász munkatársainak külön bevonása nélkül a teljes gyűjtési időszak segítése. A kuratórium elnöke hálás köszönetét fejezte ki ezért az adománygyűjtésben részt vevő mindhárom cégnek.

 

Forrás és képek: Vaskarika

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató