Béres cseppet adományoztak a Nyíregyházi Egyházmegye óvodai munkatársainak

Az egyházmegye óvodáinak összesen 151 fő óvodapedagógusa és óvodai dolgozója kap Béres Cseppet a járvány közepette.

A Béres Gyógyszergyár január végi nagylelkű felajánlásának köszönhetően harmincezer üveg (ötven millió forint értékű) Béres Csepp került több nagy karitatív szervezethez, köztük a Katolikus Karitászhoz.

Az immunerősítő készítményekből a Nyíregyházi Egyházmegye karitászigazgatója, dr. Oláh Tamás 95 darabot vehetett át az év elején, de megyei kiosztásukra a márciusi karanténhelyzet miatt már nem kerülhetett sor. A korlátozások fokozatos feloldásával április 28-án elkezdődött a 30 ml-es Béres Csepp Extra készítmények átadása. Az országos adományt a Szalka19 Kft., a Nyíregyházi Egyházmegye gyógyszerbeszállító cége 153-ra egészítette ki, felajánlásuk segítségével az egyházmegye minden óvodájába jut az immunerősítőből, így összesen 151 fő óvodai dolgozó és óvodapedagógus kap egy doboz Béres Cseppet.

Dr. Oláh Tamás elsőként a nyíregyházi Sója Miklós Görögkatolikus Óvodába vitte el a felajánlott gyógyszert, melyeket Garajné Hajagos Andrea óvodapedagógus, intézményegység-vezetőnek adott át, majd Máriapócson az Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvodába érkezett, ahol Porcelán-Ványi Melinda intézményvezető vette át a gyógyszeradományt.

A napokban a többi intézményhez is továbbítják a Béres Cseppeket. 

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Nyíregyházi Egyházmegye

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató