Bízunk abban, hogy jövőre már újra egy asztal mellé tudunk ülni

300 adag melegétel osztásával segítette a rákosmenti hátrányos helyzetű családokat és időseket a Katolikus Karitász és a Rákosmenti Adományház Egyesület. A két helyszínen rendezett eseményen immáron tíz éve támogatja karácsony előtt a nehéz sorsúakat a katolikus egyház hivatalos segélyszervezete.

Az ünnep előtti időszakban, kapcsolódva a Tárjátok ki a szíveteket! elnevezésű adventi segélyakcióhoz, ételt osztottak Rákosmentén a Katolikus Karitász önkéntesei. A 17. kerületi Önkormányzattal, valamint a Rákosmenti Adományház Egyesülettel közös szervezésben megvalósult ételosztáson a rászoruló családok szaloncukrot, a legszegényebbek pedig egy kerületi cég jóvoltából fenyőfát is kaptak.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy a szervezet ebben az évben is Rákosmente idősei mellé állt. „A két helyszínen összesen 300 adag tarhonyás húst és csemegeuborkát, valamint kenyeret osztunk most szét, ügyelve az egészségügyi előírásokra. Az ételeket biztonságos módon, előre dobozolva szállítottuk ide. Sajnos idén sem tudtunk igazán találkozni az itteni idősekkel és családokkal. Bízunk abban, hogy jövőre már újra egy asztal mellé tudunk ülni és nemcsak ételt, hanem jó szót is adhatunk és kaphatunk a rákosmentiektől. Jelenleg is folyamatosan adjuk át a hozzánk eljuttatott Angyalbatyukat. A szegény családok gyermekeinek szánt karácsonyi ajándékokat munkatársaink és önkénteseink szállítják ki az ország egész területén. Köszönet érte mindenkinek, aki személyesen vagy online adományozással támogatott minket.”

Dunai Mónika országgyűlési képviselő, a Rákosmenti Adományház Egyesület vezetőségi tagja kiemelte, hogy az idei ételosztás már a tizedik, amit a Karitásszal közösen szervez az egyesület. „Ez nem egy kampányszerű alkalom, hiszen november közepétől mi folyamatosan támogatjuk a rászorulókat meleg étellel, természetesen a járványügyi szabályok betartásával. Jó, hogy ebben mindig vannak támogatóink, mint ma a Karitász.”

Hálásan köszönjük a Metrodom Kft. felajánlását, akik felajánlásával idén még több ételt ki tudtunk osztani a nehézsorsú rákosmentei emberek számára. 

Bár az Angyalbatyu akciónak ma vége, a Katolikus Karitász Tárjátok ki a szíveteket! segélyakcióhoz még az év végéig lehet csatlakozni a 1356-os adományvonal hívásával, vagy a karitasz.hu oldalon.

Szöveg és fotó: Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató