Caritas Junior és Young Caritas képzés Székesfehérváron

Szeptember elején az iskolai tanévkezdéssel egybecsengve került sor Székesfehérváron a fiatalok karitász iránti érzékenységének növelését, a felebaráti szeretet megvalósításának fiatalkori lehetőségeit célul kitűző képzés megtartására.

A félnapos képzés előadója Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója, a program ötletgazdája volt. A résztvevők az egyházmegye különböző régióiból érkeztek, mint például: Mórról, Csákvárról, Dunaújvárosból, Lovasberényből, Alcsútdobozról és más helyekről azzal a szándékkal, hogy megismerkedjenek a programmal, a és eldöntsék, hogy azon területen, ahol ők gyerekekkel (6-18 év) foglalkoznak, milyen lehetőség, struktúra, humán és tárgyi erőforrás áll rendelkezésre a fiatalok „karitászossá” neveléséhez. Feri atya beszámolt arról, hogy a program már több, mint 10 éves és ahol megvalósult, a gyerekek kreativitásának köszönhetően az élet számos területén kipróbálhatták magukat (pl.: adománygyűjtés, -osztás, szortírozás, „1 millió csillag a szegényekért” program népszerűsítése, beteg-, időslátogatás). 

A gyerekek csoportfoglalkozások keretein belül beszélik meg korosztályuk aktuális kérdéseit a világ dolgairól, a jóról, a boldogságról. A segítést pedig mind elméletben, mind gyakorlatban elsajátítják élményszerű programok közepette. 

A képzés szakmai részének kibontására egy későbbi időpontban kerül sor.

Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató