Dolhai Attila és Csókay András elmélyüléssel teli imaestje a szombathelyi székesegyházban

A MAGnificat együttes – Varga Mónika dicsőítésvezető, Lambert Attila, főállásban a Magyar Kurír fotósa és Dolhai Attila színész, musicalénekes és zenészbarátaik – szeptember 29-én zenés imaestet tartott a Szombathelyi Székesegyházban a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 30 éves évfordulója alkalmából.

Elmélkedésekkel és hitéről tanúskodó gondolataival a világhírű orvos, Csókay András segítette a résztvevőket az elmélyülésben.

Újraindulásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Egész évben számos programmal emlékeznek a jubileumra. Szeptember 29-én zenés imaestet szerveztek a szombathelyi Székesegyházba.

Szentmisével kezdődött a karitász ünnepe, amin szentbeszédében Székely János megyéspüspök a nap ünnepére - Szent Főangyalok ünnepe - utalva kiemelte: a magyar angyal szó a görög Angelos szóból származik, ami küldöttet jelent. Ezt nem csak szellemi lényekre használták, hanem emberekre is, mint pl. Keresztelő Szent Jánosra. A mai ünnep arra tanít, hogy lehetünk egymás angyalai, őrangyalai, küldöttek Isten által egy másik ember számára.

A szentmisét követő MAGnificat együttes - ami ezen az estén héttagú zenekarrá egészült ki - előadása két okból is izgalmas volt: egyrészt Dolhai Attila közreműködése miatt, akit spirituális oldaláról eddig nem ismertünk, a másik ok pedig, hogy Lambert Attila és Varga Mónika a legendás, az országúti ferenceseknél évtizedek óta zenélő Bonaergész együttes hagyományát képviselő-továbbvivő zenészek, ami az átélt hit erejével és az Istenhez tartozás magától értetődő voltával ruházza fel dalaikat.

A lelki elmélyülést a méltán világhírű orvos, Csókay András már-már fanatikus hitéről tanúskodó gondolatai segítették. Az együttes a pandémia idején, a templomok bezárásának időszakában jött létre, és a hívek kérésének engedve online közvetítések céljából kezdett zenélni. Tagjai kisebb csodaként élték-élik meg egymásra találásukat, és hogy az együttműködésük tartóssá vált.

Forrás és képek: Vaskarika

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató