Egyetemi hallgatók a piskói gyerekekért

A Piskói Jelenlét Pont első alkalommal rendezett Márton-napi családi napot idén a piskói gyermekek és felnőttek számára, ahol egy különleges program várta az érdeklődőket.

A szervezés és a lebonyolítás a Pécsi Tudománegyetem szociális munka szakos hallgatóival együttműködésben valósult meg. Az előkészületek és a helyszínbejárás közben a Jelenlét Pont tevékenységét is megismerhették a hallgatók, sőt a legújabb foglalkozáról is szó esett. A Jelenlét Ponton kéthetente gitároktatást tart Tihanyi János, a Karitász munkatársa a gyerekeknek, viszont a tanulni vágyók és a gitárok száma nem volt összhangban. A rendelkezésre álló gitárokon csak a gyerekek negyede tudott tanulni.

A hallgatók között egy zenészt megérintett a helyzet, ezért országos gitárgyűjtésbe kezdett, amelyhez a több jelenlét pont munkatársa is csatlakozott. A felajánlott gitárok biztonságos szállítását Bogdán Réka Kata biztosította, így valósulhatott meg a családi nap egyik eseménye, a gitárok ünnepélyes átadása, amelyen a gyerekek és a szüleik is részt vettek. A gyerekek nagyon örültek és fellelkesültek a gitárok láttán, így egyből ki is próbálták. A hálájukat és köszönetüket egy kézzel készített emléklappal fejezték ki.

A hallgatók 10 db akusztikus gitárt 1 db basszusgitárt és egy 1 db elektromos gitárt és erősítőt adtak át a gyerekek számára, így a korábban Fodor Barbara, Kovács Melinda és Csikai Adél által gyűjtött 2 db akusztikus gitárral már összesen 14 db gitáron tudnak gyakorolni a gyerekek a jövőben.

Csikai Adél

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató