Ferenc pápa májusi imaszándéka az egyházi mozgalmakért és csoportokért

Ferenc pápa májusi imaszándéka: Imádkozzunk, hogy az egyházi mozgalmak és csoportok mindennap újra felfedezzék küldetésüket, a világ szükségleteinek szolgálatába állítva saját karizmájukat.

„Az egyházi mozgalmak ajándékok, kincsek az Egyházban. Azok vagytok!

A mozgalmak megújítják az Egyházat a párbeszédre való képességükkel az evangelizáló küldetés szolgálatában. Napról napra új utakat fedeznek fel karizmájukban, hogy megmutassák az evangélium lenyűgöző erejét és újdonságát.

Hogyan csinálják mindezt? Bár látszólag különböző nyelveket beszélnek, különbözőnek tűnnek, de éppen a kreativitás teremti ezeket a különbségeket, mindig megértik egymást, és megértetik magukat. A püspökök és a plébániák szolgálatában működjetek, hogy elkerüljétek az önmagatokba zárkózás kísértését, mert ez veszély lehet, nemde?

Maradjatok mindig mozgásban, válaszoljatok a Szentlélek indíttatásaira, a mai világ kihívásaira és változásaira. Maradjatok meg az Egyház harmóniájában, mert a harmónia a Szentlélek ajándéka.

Imádkozzunk, hogy az egyházi mozgalmak és csoportok mindennap újra felfedezzék küldetésüket, evangelizáló küldetésüket, a világ szükségleteinek szolgálatába állítva saját karizmájukat. A szolgálatába!”

Forrás és videó: Jezsuiták

A+ A-

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató